Відомство-правонаступник ДАІ святкує п‘яту річницю, на Вінниччині без урочистостей

Новини Вінниці / Відомство-правонаступник ДАІ святкує п‘яту річницю, на Вінниччині без урочистостей

Минуло вже майже п‘ять років, як було розформована державна автоінспекція. Правонаступник ДАІ – Департамент патрульної поліції, створений 7 листопада 2015 року, – святкує п‘яту річницю.

Минуло майже п‘ять років, як було розформовано державну автоінспекцію України. Правонаступник ДАІ – Департамент патрульної поліції, створений 7 листопада 2015 року, – святкує п‘яту річницю.

Особистих урочистостей на регіональному рівні, тобто на Вінниччині не планується. На офіційній сторінці служби у Facebook, патрульні розмістили відеозвіт, який розповідає про департамент та його роботу по всій Україні за період, який минув з часу заснування.

В ролику зазначено, що на сьогодні у патрульній поліції України, включаючи Вінниччину, працює близько 19 тисячі осіб. Патрульні мають дещо ширше коло повноважень ніж колишні інспектори. Служба стала більш автоматизованою та діджиталізованою.

Крім того створено спеціальні підрозділи, які проводять патрулювання на велосипедах, мотоциклах,  конях і навіть човнах.

Патрульні зазначають, що основний принцип їхньої роботи - community policing- полягає у вазємодії з громадою і вони завжди готові прийти на допомогу.

«Сильні, мужні, професійні, розумні та цілеспрямовані. Ми — Патрульна поліція України! Завжди готові прийти на допомогу, віддати наше життя заради вашої безпеки», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що на момент розформування Державтоінспекція нараховувала майже 23 тисячі працівників.

На фото начальник депртаменту Патрульної поліції Євген Жуков

Марина Карабай

7 листопада, 2020