Українських курортників завчасно попросили не купатися в Чорному морі

Новини Вінниці / Українських курортників завчасно попросили не купатися в Чорному морі

Не дивлячись не те, що погода не сприяє для водних процедур в Чорному морі, вже через тиждень температура повітря згідно прогнозам синоптиків підніметься. Вінничани з моменту відновлення транспорту масово вирушать до узбережжя Чорного моря. Адже закордонних альтернатив під час панування у світі коронавірусу й закритими через це кордонами наразі не має. У зв'язку з цим влада Одеси попереджають, що купатися у берега міста небезпечно.

Не дивлячись не те, що погода не сприяє водним процедурам на чорноморському узбережжі,  вже за тиждень температура повітря має суттєво піднятися, а вода трохи прогрітися. Вінничани з моменту відновлення транспорту масово вирушать до узбережжя Чорного моря. Адже закордонних альтернатив під час панування у світі коронавірусу й закритими через це кордонами наразі не має. У зв'язку з цим влада Одеси попереджають, що купатися у берега міста небезпечно.

В ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області закликали українців відмовитися від купання в Чорному морі через брудну воду. Так, взяті 25-26 травня проби води на міських пляжах показали, що «морська вода не відповідає санітарно-мікробіологічними показниками». Тому фахівці рекомендують тимчасово утриматися від «морського водокористування до особливого розпорядження». Іншими словами, до того, поки показники не покращаться.

Що «зіпсувало» воду в Одесі? Розлив пального і моторного масла з танкера Delfi, затонулого біля міського пляжу, або цілий комплекс причин, не уточнюється.

Ірина Заіковата

3 червня, 2020