«Угорський Путін»: Орбан заявив про помилку Заходу та необхідність домовлятися з Москвою

Новини Вінниці / «Угорський Путін»: Орбан заявив про помилку Заходу та необхідність домовлятися з Москвою

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що стратегія Заходу, спрямована на підтримку України у війні з Росією, на його думку, провалилася. Заяви політика цитує Reuters.

За словами Орбана, стратегія базувалася на чотирьох принципах: що Україна може виграти війну за допомогою західної зброї, санкції послаблять Росію, що вони нашкодять Росії більше, ніж Європі, і що світ підтримає позицію Європи. Однак зараз уряди в Європі, на думку політика, руйнуються як доміно, а ціни на енергоносії зростають.

«Ми сидимо в машині, яка має проколоти всі чотири колеса: цілком ясно, що так війну не виграти», — заявив прем'єр-міністр Угорщини.

Він також заявив, що Україна, на його думку, ніколи не виграє війну «просто тому, що російська армія має асиметричну перевагу». Його словами тотожні «Кац завжди пропонував здатися» із «На Дерибасівській гарна погода»…  

Орбан заявив, що потрібна «нова стратегія, яка фокусуватиметься на мирних переговорах та підготовці доброї мирної угоди». Водночас, за його словами, переговори між Росією та Україною неможливі, і війна може бути закінчена лише переговорами між Росією та США.

Згідно з публікацією сайту Daily News Hungary, Орбан також заявив, що якби США керував Дональд Трамп, а ФРН — Ангела Меркель, війни б не було, оскільки вони взяли б до уваги прохання Володимира Путіна про гарантії безпеки.

Зазначимо, Віктор Орбан вважається одним із головних союзників Володимира Путіна в Європі. Позиція Угорщини ускладнила ухвалення деяких санкцій проти Росії, зокрема, що передбачають європейське ембарго на російську нафту. Для ЄС простіше виключити Будапешт із союзу, ніж мати «троянського коня».

Олег Верлан

24 липня, 2022