У Вінницькому апеляційному суді обіцяють швидше розглядати кримінальні провадження

Новини Вінниці / У Вінницькому апеляційному суді обіцяють швидше розглядати кримінальні провадження

Матеріали кримінальних проваджень з Вінниччини до апеляційного суду іншої області Верховний Суд направлятиме рідше. Адже колегію суддів для розгляду таких справ у Вінницькому апеляційному суді розширили. Її утворюватимуть також шестеро служителів Феміди із судової палати з розгляду цивільних справ.

Матеріали кримінальних проваджень з Вінниччини до апеляційного суду іншої області Верховний Суд направлятиме рідше. Адже колегію суддів для розгляду таких справ у Вінницькому апеляційному суді розширили. Її утворюватимуть також шестеро служителів Феміди із судової палати з розгляду цивільних справ.

У пресслужбі Вінницького апеляційного суду вказують, що відповідну спеціалізацію запровадили стосовно Сергія Медвецького, Ігоря Стадника, Тетяни Шемети, Олександра Панасюка, Тамари Денишенко та Олександра Берегового. Водночас доповідачем незмінно буде суддя судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення.

Про це йдеться у рішенні зборів суддів.

«Здійснювати автоматизований розподіл кримінальних проваджень щодо вказаних вище суддів у випадках неможливості провести автоматизований розподілу кримінального провадження через відсутність резервних суддів необхідної спеціалізації: суддів судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення», – сказано у документі.

Додамо, що у Вінницькому апеляційному суді правосуддя здійснюють 26 служителів Феміди: дев’ятеро «криміналістів» та сімнадцятеро «цивілістів».