У Вінниці за шахрайство судитимуть власника турагентства, який обіцяв відвезти дітей на конкурс

Новини Вінниці / У Вінниці за шахрайство судитимуть власника турагентства, який обіцяв відвезти дітей на конкурс

До суду передано обвинувальний акт стосовно засновника вінницького туристичного агентства, якого вважають причетним до заволодіння грошима, адже він обіцяв влаштувати участь дітей у міжнародному конкурсі, але обіцянки не виконав, а грошей не повернув.

Як зазначають у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, наразі розслідування завершено. Власник турфірми обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст.190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно). За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури

Досудовим розслідуванням установлено, що у 2019 році чоловік ошукав батьків вихованців музичної школи Вінниці, запропонувавши їм послуги з організації участі дитячих музичних колективів у міжнародному конкурсі в Болгарії.

Зокрема, обвинувачений запевнив батьків дітей та викладачів музичної школи, що його туристичне агентство надає організаційні послуги щодо участі дитячих колективів в конкурсах на території України та за її межами. Чоловік переконав людей, що за встановлену плату він забезпечить комплекс туристичних послуг: трансфер до Республіки Болгарія, бронювання номерів в готельному комплексі та безпосередню участь дітей у конкурсі.

Введені в оману батьки дітей погодилися на зазначені  умови та здійснили оплату. Нічого з обіцяного підприємець не виконав, але й коштів не віддав. За інформацією слідства, вінничанин ошукав 48 потерпілих на загальну суму 649 тисяч гривень.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 3 років.

Це не єдиний випадок подібного «збору коштів». Нагадаємо, наприкінці червня стало відомо, що батьки вихованців спортивної школи «Темп», яка базуються у Вінницькому міському палацу дітей та юнацтва, не можуть повернути додому дітей, які поїхали на міжнародний турнір у Болгарію 18 червня.

У болгарській Равді до 27 червня тривала перша частина ІІІ міжнародного дитяче-юнацького турніру з футболу Pontica Cup 2021. Юним вінничанам у місцевій споршколі обіцяли відпочинок у таборі на морі та трансфер. Проте, як з’ясувалося, забирати спортсменів немає кому, адже за транспорт не розрахувалися…  

Тоді юних спортсменів повернули, але «осад» залишився. До поліції із заявами вінничани звернулися, але справа досі розслідується. Батьки вважають причетним до афери одного з наставників.

Макс Мельник

27 вересня, 2021