У Вінниці визначились з пільгами на проїзд для учнів та студентів

Новини Вінниці / У Вінниці визначились з пільгами на проїзд для учнів та студентів

Виконкомом Вінницької міськради затверджено рішення щодо пільг на проїзд у муніципальному транспорті для учнів закладів загальної середньої освіти, закладів професійної (професійно-технічної) освіти та студентів закладів вищої освіти.

Документ опублікований на сайті міської ради. Рішення набуває чинності з 1 січня 2022 року.

Згідно з документом, право на пільговий проїзд в муніципальному транспорті мають:

  • учні закладів загальної середньої освіти денної форми навчання в розмірі 30% від загальної вартості місячного електронного проїзного квитка на здійснення 130 транспортних послуг (поїздок);
  • студенти закладів вищої освіти та учні закладів професійної (професійнотехнічної) освіти денної форми навчання в розмірі 50% від загальної вартості місячного електронного проїзного квитка на здійснення 130 транспортних послуг (поїздок).

Право на пільговий проїзд учням та студентам встановлюється на весь календарний рік.

Виготовлення, облік та видачу персоналізованих карток – муніципальної картки вінничанина (учнівської та студентської) спеціального зразка має забезпечити КП «Вінницякартсервіс».

Щоб отримати картку учень або студент, або їх законні представники, повинні звернутись до «Вінницякартсервісу» із заявою та пред’явити:

  • документ, що посвідчує особу учня/студента (свідоцтво про народження/паспорт або ID картку);
  • документ, що посвідчує особу представника (паспорт або ID картку) або нотаріально посвідчену довіреність представника;
  • довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (або довідку про відмову) учня/студента/представника;
  • документ, що підтверджує право на пільговий проїзд – діючий учнівський або студентський квиток;
  • фото, як на документ, учня/студента.

Директорка комунального підприємства «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна розповіла «Місту над Бугом», що упродовж минулого року муніципальний транспорт перевіз 15 530 тисяч пільговиків.

Кошти у бюджеті Вінницької громади на перевезення пасажирів пільгових категорій населення, передбачили і цьогоріч. Також незмінною залишається кількість безкоштовних поїздок протягом місяця для пільговиків у громадському транспорті – 60. А для дітей віком від шести років, яким отримали інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, осіб з інвалідністю І групи і тих, хто їх супроводжує – 120 поїздок. Кількість безоплатних поїздок щомісяця зараховують на пільгову муніципальну картку комунального підприємства «Вінницякартсервіс». Невикористані у поточному місяці, беззкоштовні поїздки анулюють в останній день місяця.

Для отримання персоніфікованої муніципальної картки, пільговик чи його законний представник, повинен звернутися до КП «Вінницякартсервіс». Якщо ж у людини змінився соціальний статус, то про це їй також необхідно повідомити до «Вінницякартсервісу», інакше муніципальну картку буде заблоковано.

«Ми видаємо картку за первинним посвідченням. Ніяких ксерокопій не приймаємо, лише оригінал пільгового посвідчення, паспорт і ідентифікаційний код», - зазначила К.Бабина.

Загалом, станом на сьогодні видано більше 85 тисяч пільгових карток. Це майже третина населення Вінниці, яка має безоплатний проїзд. У бюджеті Вінницької громади цьогоріч на пільговий проїзд у муніципальному транспорті, передбачили 120 мільйонів гривень. Як повідомила директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова, кошти за перевезення пільговиків, виплатять у вигляді компенсації «Вінницькій транспортній компанії».