У Вінниці визначились із запобіжним заходом другому підозрюваному у гучній справі про «хабар у сто тисяч»

Новини Вінниці / У Вінниці визначились із запобіжним заходом другому підозрюваному у гучній справі про «хабар у сто тисяч»

Вінницький апеляційний суд 13 лютого виніс ухвалу підозрюваному у пособництві в отриманні у Гнівані «хабара у сто тисяч». Частково задоволено клопотання слідчого - до чоловіка застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 6 квітня.

Вінницький апеляційний суд 13 лютого виніс ухвалу підозрюваному у пособництві в отриманні у Гнівані «хабара у сто тисяч». Частково задоволено клопотання слідчого -  до чоловіка застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 6 квітня.

Як зазначають у пресслужбі суду, слідчий клопотав про тримання під вартою із визначенням застави у розмірі 630 тисяч гривень. У Вінницькому міськсуді відмовили. ВАС вирішив, що підозрюваний має перебувати вдома і носити електронний браслет.

Чоловіка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених частиною 5 статті 27 та частиною 4 статті 368 КК України. Він нібито замішаний у корупційних махінаціях із землею у Гнівані та сприяв в одержанні службовою особою, котра займає відповідальне становище, 100 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Нагадаємо, що 12 лютого Вінницький апеляційний суд обрав іншому підозрюваному у пособництві чоловікові, якого вважають «авторитетним» у певних колах, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення більше 5 мільйонів гривень застави.

«Історія» почалася з того, що 7 лютого силовики у Гнівані затримали депутата міськради, який нібито вимагав у підприємця гроші за позитивне вирішення питання про виділення земельної ділянки та погодження питання з міським головою. Як зазначали у силових структурах, вимагали $100 тисяч, а затримання провели при передачі першої частини – 20 тисяч. Також фігурантами цієї «справи» були місцевий підприємець і два чоловіка, яких правоохоронці назвали впливовими у кримінальному світі. Слідчі провели низку обшуків.

Макс Мельник

13 лютого, 2020