У Вінниці театр ляльок переїжджає в «Книжку». Як триває підготовка до новосілля перевірив губернатор

Новини Вінниці / У Вінниці театр ляльок переїжджає в «Книжку». Як триває підготовка до новосілля перевірив губернатор

8 квітня, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій проінспектував хід робіт у приміщенні адмінбудівлі «Книжка», куди планують переселити обласний академічний театр ляльок «Золотий ключик». Новосілля попередньо заплановане на вересень 2019 року.

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій 8 квітня проінспектував хід робіт у приміщенні адмінбудівлі «Книжка», куди планують переселити обласний академічний театр ляльок «Золотий ключик». Новосілля попередньо заплановане на вересень 2019 року.

Сьогодні ляльковий театр працює у тісному приміщенні на вулиці Льва Толстого, яке орендують з 1993 року. До цього там був склад. У пристосованій будівлі зала на 100 глядацьких місць, майстернями у підвалі. На новому місці під театр виділили 1510 кв. м. До театру буде окремий вхід.

«Вартість проекту за кошторисом становить 26 млн. грн. Тендерна пропозиція, яка перемогла на PROZORRO - в межах 23,5 млн. грн. Це дуже добре, бо на зекономлені кошти ми зможемо вирішити ряд проблем поза межами проектно-кошторисної документації: це і благоустрій території,  і технічне забезпечення, і придбання меблів», - розповів Валерій Коровій.

За його словами, даний проект повністю фінансується з обласного бюджету.

«Зараз для нас важливо профінансувати два проекти за рахунок коштів обласного бюджету. Ми акумулювали фінансовий ресурс і визначились з пріоритетами, щоб не чекати рішення Державного фонду регіонального розвитку і почати з зими. Це два об’єкти: ляльковий театр і відділення екстреної медичної допомоги Вінницької обласної дитячої лікарні. Наше завдання полягає в тому, щоб ввести їх в експлуатацію в найкоротший термін», - підкреслив голова ОДА .

Сьогодні тут облаштовують сцену та глядацьку залу для вистав і кінофільмів на 213 місць, встановлюють систему пожежної безпеки, замінюють електрику тощо. Для юних відвідувачів буде облаштовано  дитячий майданчик перед театром. Там навіть встановлять декілька кам’яних скульптур казкових героїв, які спеціально для цієї мети виготовлять каменотеси на творчому червневому пленері у Буші.

Колектив задоволений своєю «майбутньою домівкою» і чекає на переїзд.

«Ми усім колективом мріяли про таке приміщення 82 роки, тож зараз безмежно радіємо перспективі вже всередині вересня, орієнтовно до Дня міста Вінниці, переїхати до нового театру, де буде зручно і акторам, і глядачам»,- зауважує директор театру, заслужений працівник культури України Михайло Байдюк.

До речі, за рейтингом Міністерства культури України Вінницький академічний обласний театр ляльок - один з найкращих вітчизняних театральних колективів. Репертуар театру різноманітний, палітра жанрів п’єс - різнобарвна: від казок народів світу до сучасної драматургії для дітей. Вистави театру різняться за системою ляльок (рукавичні, тростинні, маріонетки, паркетні, планшетні, силуетні).

Щороку поширюється географія гастролей колективу: актори неодноразово представляли мистецтво України в Молдові, Росії, Польщі, Румунії, Литві. Цьогоріч заплановані гастрольні заходи в Німеччині.

Новини Вінниці / У Вінниці театр ляльок переїжджає в «Книжку». Як триває підготовка до новосілля перевірив губернаторНовини Вінниці / У Вінниці театр ляльок переїжджає в «Книжку». Як триває підготовка до новосілля перевірив губернаторНовини Вінниці / У Вінниці театр ляльок переїжджає в «Книжку». Як триває підготовка до новосілля перевірив губернаторНовини Вінниці / У Вінниці театр ляльок переїжджає в «Книжку». Як триває підготовка до новосілля перевірив губернаторНовини Вінниці / У Вінниці театр ляльок переїжджає в «Книжку». Як триває підготовка до новосілля перевірив губернаторНовини Вінниці / У Вінниці театр ляльок переїжджає в «Книжку». Як триває підготовка до новосілля перевірив губернаторНовини Вінниці / У Вінниці театр ляльок переїжджає в «Книжку». Як триває підготовка до новосілля перевірив губернаторНовини Вінниці / У Вінниці театр ляльок переїжджає в «Книжку». Як триває підготовка до новосілля перевірив губернатор