У Вінниці скасували традиційний новорічний велопарад: мерія не рекомендує

Новини Вінниці / У Вінниці скасували традиційний новорічний велопарад: мерія не рекомендує

Сьогодні, 2 січня, у Вінниці мав відбутися традиційний, уже одинадцятий, новорічний велопарад, або, як ще його називають, велопарад Дідоморозів та Снігуроньок.

Сьогодні, 2 січня, у Вінниці мав відбутися традиційний, уже одинадцятий, новорічний велопарад, або, як ще його називають, велопарад Дідоморозів та Снігуроньок.

Учасники, одягнені в новорічні атрибути, мали стартувати з Європейської площі о 12:30 та доїхати до майдану Незалежності за маршрутом Європейська площа - вул. Грушевського – Центральний парк - площа В.Стуса - ринок Урожай - Келецька - Космонавтів - Хмельницького шосе - Центральний парк - Грушевського - Європейські площа – Майдан Незалежності.

Але, як повідомив напередодні у Facebook один з організаторів велопараду Олександр Царевський, у міськраді наполегливо рекомендували перенести захід. Він оприлюднив відповідь виконкому, підписану заступником міського голови Сергієм Тимощуком.

Посилаючись на карантинні обмеження, у мерії попросили "розглянути можливість перенесення заходу на інший період, більш сприятливий для проведення без загрози поширення захворювань, спричинених коронавірусом".

"Поліція не надасть супровід (відповідно не буде часткового перекриття на момент проходження колони). А от дотримання  карантинних обмежень (маски, соціальна дистанція) буде проконтрольовано. Тобто, збір і проїзд колони велопараду стане мені мінімум в 17 000 грн і, повірте, перед тим, як з'явився цей допис, я спробував всі варіанти офіційно погодити і легально провести вже традиційний новорічний заїзд з лютим фаном, нагородженням найкращих образів і афтерпаті", - зазначає О.Царевський.

Водночас він наголошує, що ніхто не забороняє індивідуальні поїздки у новорічному вбранні.

"Тому  якщо хтось має бажання проїхатись містом на святково прикрашеному байку чи в костюмі святого Миколая або сніжинки - вам ніхто не завадить (звісно якщо у вас буде масочка і ви будете дотримуватись ПДР). Тож масовий заїзд, розуміючи всі потенційні ризики, на жаль, ми вимушені скасувати.... Але ніщо не заважає Вам зробити індивідуальний святковий виїзд", - пише Олександр Царевський.