У Вінниці ремонтуватимуть магістральний водогін: майже три місяці буде обмежено рух по вулиці Данила Нечая

Новини Вінниці / У Вінниці ремонтуватимуть магістральний водогін: майже три місяці буде обмежено рух по вулиці Данила Нечая

У Вінниці наступного тижня планують розпочати масштабну реконструкцію водогону по вулиці Данила Нечая. Як повідомляють у пресслужбі міськради, планується замінити 330 метрів магістральної труби.

У Вінниці наступного тижня планують розпочати масштабну реконструкцію водогону по вулиці Данила Нечая. Як повідомляють у пресслужбі міськради, планується замінити 330 метрів магістральної труби. Потім на цій вулиці замінять асфальтне покриття.    

За словами заступника начальника відділу реформування та розвитку житлово-комунального господарства та енергетики департаменту міського господарства міськради Олександра Зімбовського, нова труба буде поліетиленовою, її термін експлуатації - понад 50 років.

"Матеріал труб є стійкий до корозійних процесів і не накопичує внутрішніх відкладень, що сприяє збереженню стабільної прохідної спроможності. Трубопровід є магістральним  та має діаметр – 560 мм. Від нього здійснюється водопостачання частини Старого міста", – розповів Олександр Зімбовський.

Аби вінничани не відчули незручностей, на час прокладання нового водогону воду подаватимуть існуючим. А потім переключать на нову трубу.

Щоправда, певні незручності будуть для водіїв: із 5 квітня до 30 червня рух транспорту буде дещо обмежено на ділянці вулиці Данила Нечая від перехрестя з вулицею Гліба Успенського до перехрестя з вулицею Дубовецькою.

Сергій Маламура

3 квітня, 2021