У Вінниці підліток на мотоциклі зіткнувся з автомобілем та опинився у лікарні

Новини Вінниці / У Вінниці підліток на мотоциклі зіткнувся з автомобілем та опинився у лікарні

Ввечері 24 вересня у Вінниці сталася аварія, унаслідок якої 15-річний підліток потрапив до лікарні. Його мотоцикл зіткнувся з автівкою. У поліції поки не можуть сказати, чи був юнак тверезим.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, ДТП сталася близько 19.20 на перехресті вулиць Лермонтова та Салтикова–Щедріна, у мікрорайоні Корея.

За попередньою інформацією слідства, мотоцикліст перетинав перехрестя і в’їхав у праву Неповнолітній кермувальник госпіталізований до лікарні. У нього здійснено забір крові для проведення аналізу на стан сп’яніння. 33–річний водій автівки освідуваний, він тверезий. 

Потерпілий не мав права перебувати за кермом мотоцикла. Керувати таким видом транспорту має право особа, яка досягла 16–річного віку, пройшла відповідне навчання та отримала посвідчення водія. 

Обставини аварії з’ясовуються в межах відкритого кримінального провадження за  ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк. 

Макс Мельник

25 вересня, 2021