У Вінниці передали до суду справу обвинуваченого у вимаганні, який чекав на розслідування під домашнім арештом

Новини Вінниці / У Вінниці передали до суду справу обвинуваченого у вимаганні, який чекав на розслідування під домашнім арештом

До суду за процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури передано обвинувальний акт стосовно 25-річного чоловіка, який змушував свою жертву віддати гроші «за безпеку».

До суду за процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури передано обвинувальний акт стосовно 25-річного чоловіка, який змушував свою жертву віддати гроші «за безпеку».

Нагадаємо, 5 березня у Вінниці затримали підозрюваного у вимаганні, а суд відправив його під домашній арешт. Із залученням бійців спецпідрозділу КОРД вінницькі оперативники тоді поблизу ринку «Урожай» затримали 25-річного вінничанина. Чоловік підозрюється у тому, що вимагав 1 тисячу доларів у своєї жертви.

У пресслужбі Вінницької обласної прокуратури вказують, що чоловік обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 189 КК України (вимога передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим (вимагання), поєднане з насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи).

Слідством установлено, що вінничанин протягом лютого–березня 2021 року створив вигадану ситуацію щодо виникнення боргового зобов’язання у потерпілого, після чого погрозами насильства висловив вимогу виплати йому 1000 доларів за його безпеку. Також у слідства є підстави вважати, що обвинувачений неодноразово висловлював потерпілому погрози фізичною розправою, у тому числі із застосуванням предмета, схожого на вогнепальну зброю, які потерпілий сприймав, як реальні.

Зловмисника затримали з грошима, які він вимагав.

У разі доведення винуватості чоловіка в судовому порядку йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Макс Мельник

11 червня, 2021