У Вінниці оголосили вирок чоловікові, через якого у муках загинула собака

Новини Вінниці / У Вінниці оголосили вирок чоловікові, через якого у муках загинула собака

Вінницький апеляційний суд 2 жовтня залишив у силі вирок у справі про жорстоке поводження з собакою. Чоловіка засудили до п’яти років позбавлення волі.

Вінницький апеляційний суд 2 жовтня залишив у силі вирок у справі про жорстоке поводження з собакою. Чоловіка засудили до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, торік на одному зі шкільних стадіонів Вінниці чоловік, який вигулював пса бійцівської породи, ударив ногою баварського шпіца. Маленька тварина загинула від внутрішньої кровотечі. Її хазяїн звернувся до поліції… Справу розслідували та передали до суду.

Як зазначають у пресслужбі Вінницького апеляційного суду, в апеляційній скарзі прокурор запевняв: рішення потрібно скасувати в частині призначеного покарання через м’якість та призначити підсудному 7 років ув’язнення.

Адвокатка правопорушника заявила, що міський суд ухвалив рішення, не дотримуючись закону. На її думку, вина за частиною 3 статті 299 Кримінального кодексу України – не доведена.

«Стосовно собаки мій підзахисний активних дій не вчиняв, тим паче – з особливою жорстокістю», – зауважила адвокатка в своїй апеляційній скарзі, попросивши суд вирок скасувати, а справу – закрити.

Підсудний зазначив, що лише рукою відштовхнув чужого собаку, аби того не загриз його стаффордширський тер`єр. Натомість вісімдесятиоднолітній потерпілий – хазяїн баварського шпіца - назвав підсудного «вбивцею тварини».

«Через чотири місяці після смерті сина я втратив Бімку – ще одну свою «дитину». Тому добиватимуся максимального покарання для обвинуваченого – восьми років позбавлення волі», – сказав вінничанин на судовому засіданні.

Тим часом ВАС відхилив апеляційні скарги прокурора й адвокатки підсудного та залишив вирок міського суду без змін.

Олеся Рудницька

2 жовтня, 2020