У Вінниці неповнолітні хлопці через сомережі знайомилась з чоловіками під виглядом дівчини і грабували їх "на побаченнях"

Новини Вінниці / У Вінниці неповнолітні хлопці через сомережі знайомилась з чоловіками під виглядом дівчини і грабували їх "на побаченнях"

У Вінниці група  неповнолітні, захотіли "легкої наживи". Хлопці розробили цілий план. Зловмисники під вигаданим жіночим ім’ям знайомилися через соціальні мережі з потенційними потерпілими та домовлялися з ними про зустріч. І коли жертва приходила на "побачання" неповнолітні грабували її й втікали.

У Вінниці група неповнолітніх виіршила скористатися інстинктами для власної "легкої наживи". Хлопці розробили цілий план. Під вигаданим жіночим ім’ям вони знайомилися через соціальні мережі з потенційними залицяльниками та домовлялися з ними про зустріч. І коли жертва приходила на "побачання", юні вінничани грабували її й втікали.

Вінницькою місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно групи осіб, які обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 186 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), кваліфікуючими ознаками якого є грабіж поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчинений за попередньою змовою групою осіб), та у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого та ч. 2 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, кваліфікуючою ознакою якого є розбій вчинений за попередньою змовою групою осіб).

Відомо, що до участі у скоєнні низки кримінальних правопорушень залучалася дівчина, яка, виконуючи роль "приманки", а юридичною мовою пособника вчинення злочину, зустрічала потенційну жертву та відводила до узгодженого місця, де на чоловіка вже очікували нападники.

Молодики завжди сподівалися на те, що діють раптово, тому обрана жертва не особливо опиратиметься. Це спрацьовувало. Нападники застосовували силу та відбирали цінні речі, гроші та навіть взуття.

Вінницьким міськсудом хлопців визнано винними у скоєнні інкримінованих злочинів та, враховуючи неповнолітній вік обвинувачених, їх щире каяття та повне відшкодування завданих збитків, призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 3 роки із звільненням від відбування покарання з випробуванням.

Ірина Заіковата

31 березня, 2020