Через авіаудар по Чернігівщині загинув стрілець з Вінниччини Василь Довгань

Новини Вінниці / Через авіаудар по Чернігівщині загинув стрілець з Вінниччини Василь Довгань

Унаслідок ракетно-бомбового удару ворожої авіації по місцю розташування підрозділу ЗСУ на Чернігівщині 12 травня загинув стрілець Вінницької Крайової команди УНСО, командир відділення, сержант Довгань Василь Сергійович «Тайфун».

Про це написав у Facebook командир ВКК УНСО Сергій Чумак

«Тайфун» з першої доби нинішньої війни став до лав оборонців України. Спільно з побратимами з ВКК УНСО обороняв Житомирщину, Київщину, Чернігівщину. Спочатку в складі ТРО Житомира, а згодом в складі гранатометного взводу одного з батальйонів бригади спецпризначення ім. Івана Богуна.

Довгань Василь вступив до лав УНСО 15-річним юнаком в 1992 році. Родина Довганів вступила до УНСО всім своїм складом: Сергій «Батько», Василь «Тайфун», Володимир «Едельвейс», Денис «Ворон». До цієї війни Василь працював в українському кіновиробництві. Сиротами залишилось четверо дітей», - зазначив С.Чумак.

Вінницька Крайова Команда УНСО звертається до громади Вінниці з проханням гідно провести в останню путь патріота, майданівця, воїна Василя Довганя.

«Більшість з нас не зможе долучитися до організації похорону, бо ми всі на війні. Ми помстимося», - підкреслив С.Чумак.

Зазначимо, голова Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус вранці повідомляв про авіаудари по Новгород-Сіверському. В результаті ворожих атак були зруйновані школи, інтернат, адмінбудинки, приватні садиби та інші будівлі. Загинуло троє людей, 12 поранено.