На Вінниччині позашляховик збив хлопчика, водію помстився свідок, якому тепер світить ув’язнення

Новини Вінниці / На Вінниччині позашляховик збив хлопчика, водію помстився свідок, якому тепер світить ув’язнення

У Немирові 12 травня під колеса автомобіля Toyota потрапив 3-річний пішохід. Свідок подій не втримався та відреагував, інакше кажучи вчинив відносно кермувальника транспортного засобу хуліганські дії. Водій опинився у лікарні.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, аварія сталась на вулиці Соборній близько 11.10. За кермом автівки перебував 53–річний мешканець Вінницького району.

За попередньою інформацією слідства, водій позашляховика допустив наїзд на хлопчика, який на самокаті перетинав проїзну частину дороги по нерегульованому пішохідному переходу. Батьки хлопчика від медичного огляду відмовились.

Однак, перебував поряд з дитиною та став очевидцем правопорушення 53–річний чоловік. Він витяг водія з автівки та штовхнув на землю.

В результаті таких хуліганських дій кермувальник транспортного засобу отримав травми та госпіталізований до медичного закладу.

Наразі поліція встановлює обставини та причини ДТП.

Водій освідуваний, він тверезий. Автомобіль поміщено на арештмайданчик.

За фактом наїзду на дитину відносно водія позашляховика поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.

За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

Ще одне кримінальне провадження за вчинення хуліганських відносно водія автівки слідство розпочало за ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство). За такий злочин чоловіку загрожує обмеження волі на строк до 5 років.

Остаточна кваліфікація діям обох правопорушників буде надана під час досудового розслідування.

Макс Мельник

12 травня, 2022