У Вінниці напередодні Дня студента виші мають перейти на змішану форму навчання

Новини Вінниці / У Вінниці напередодні Дня студента виші мають перейти на змішану форму навчання

У Вінниці виші мають перейти на змішану форму навчання з 16 листопада. Міністерство освіти і науки надало рекомендації з цього приводу.

У Вінниці виші мають перейти на змішану форму навчання вже від сьогодні. Міністерство освіти і науки надало рекомендації з цього приводу.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«Ураховуючи положення постанови Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2020 р. № 1100 щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», згідно з яким забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти, рекомендуємо з 16 листопада 2020 року проводити в закладах вищої та фахової передвищої освіти навчання за змішаною формою з внесенням відповідних змін до графіка освітнього процесу та розкладу занять з огляду на епідемічну ситуацію в кожному конкретному регіоні та закладі освіти», - йдеться в листі МОН.

Водночас ухвалення рішення щодо організації освітнього процесу під час дії карантинних обмежень належить до компетенції колегіального органу управління закладу освіти.

Рішення щодо навчання за дистанційною або змішаною формами, запровадження гнучкого режиму робочого часу тощо має ухвалюватися з обов’язковим урахуванням вимог урядових рішень щодо посилених протиепідемічних заходів та рекомендацій, які були надані Міністерством освіти і науки 12 жовтня 2020 року.

Між іншим, Міжнародний день студента святкують 17 листопада. Вчасно...

Марина Карабай

16 листопада, 2020