У Тульчинському лісгоспі на Вінниччині силовики провели чотири обшуки в рамках масштабної спецоперації

Новини Вінниці / У Тульчинському лісгоспі на Вінниччині силовики провели чотири обшуки в рамках масштабної спецоперації

На Вінничичні правоохоронці продовжують викривати схеми привласнення лісопродукції службовими особами лісгоспів. Вчора, 20 квітня, масштабну операцію з обшуками проведено у Тульчинському підприємстві. Схема стандартна – лісівники залучають підприємців до нелегального збуту деревини поза офіційною звітністю.

На Вінничичні правоохоронці продовжують викривати схеми привласнення лісопродукції службовими особами лісгоспів. Вчора, 20 квітня, масштабну операцію з обшуками проведено у Тульчинському комунальному підприємстві. Схема стандартна – лісівники залучають підприємців до нелегального збуту деревини поза офіційною звітністю.  

Черговий факт виявлено співробітниками ГУ Нацполіції, УСБУ у Вінницькій області та обласної прокуратури.  

У відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області посилаються на слова заступника начальника  відділу розслідування особливо-тяжких злочинів слідчого управління Владислава Касяна, який зазначив, що в ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи, зловживаючи службовим становищем, шляхом підроблення матеріалів відводу лісового фонду та заниження класу товарної якості, систематично здійснювали розтрату особливо цінної деревини. В подальшому із заниженням вартості вони збували її фізичним особам-підприємцям. Після проведення відповідних експертиз, призначених в рамках кримінального провадження, буде встановлена сума збитків, завданих державі.

Чергову незаконну вирубку лісу слідчі задокументували 20 квітня. Автомобіль з незаконно вирізаною лісопродукцією поміщений на арештмайданчик. 

У фігурантів злочинної групи проведено чотири обшуки, під час яких вилучені підроблені товаро-транспортні накладні, роздруківки їх реєстру, лісорубні квитки акти огляду заготівлі, бірки на дерева, чорнові записи, грошові кошти.    

Слідством розслідується кримінальне провадження за ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), за що передбачено до 8 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У прес-центрі УСБУ у Вінницькій області додають, що своїми діями зловмисники з райагролісу завдали збитків інтересам держави на понад 3,6 млн грн.

Новини Вінниці / У Тульчинському лісгоспі на Вінниччині силовики провели чотири обшуки в рамках масштабної спецоперації Новини Вінниці / У Тульчинському лісгоспі на Вінниччині силовики провели чотири обшуки в рамках масштабної спецоперації Новини Вінниці / У Тульчинському лісгоспі на Вінниччині силовики провели чотири обшуки в рамках масштабної спецоперації
Макс Мельник

21 квітня, 2021