У селищі на Вінниччині зі школи евакуювали 240 учнів: дітям показали, як працюють рятувальники (ФОТО)

Новини Вінниці / У селищі на Вінниччині зі школи евакуювали 240 учнів: дітям показали, як працюють рятувальники (ФОТО)

Незвичним виявилось 4 лютого навчання для учнів Мурованокуриловецької школи-ліцею №1 на Вінниччині. Вранці понад 200 школярів евакуювали з будівлі закладу.

Незвичним та цікавим виявилось 4 лютого навчання для учнів Мурованокуриловецької школи-ліцею №1 на Вінниччині. Вранці понад 200 школярів евакуювали з будівлі закладу.

Так місцеві рятувальники відпрацьовували дії з ліквідації умовної пожежі на об’єкті з масовим перебуванням людей. Школярам було цікаво спостерігати за пожежниками, окрім того, вони отримали корисні знання.

Як повідомляють у пресслужбі ГУДСНС у Вінницькій області, за задумом навчань, загоряння сталося в одній із класних кімнат на другому поверсі.

Евакуацію 240 дітей з навчального корпусу та знеструмлення об’єкту адміністрація школи провела ще до прибуття рятувальників.

Потім бійці 23-ї Державної пожежно-рятувальної частини провели розвідку приміщень школи, знайшли там "постраждалого" дев'ятикласника, який не встиг своєчасно евакуюватися та не міг самостійно залишити задимлене приміщення.

За допомогою автодрабини через вікно другого поверху умовного потерпілого винесли на свіже повітря, а саму пожежу успішно загасили.

Після завершення навчань фахівці ДСНС розповіли школярам та вчителям  про статистику пожеж на території області, їх причини та трагічні наслідки. Вогнеборці також детально пояснили основні правила безпеки в побуті та на вулиці, а також - як уникнути неприємностей в тій чи іншій небезпечній ситуації.

Новини Вінниці / У селищі на Вінниччині зі школи евакуювали 240 учнів: дітям показали, як працюють рятувальники (ФОТО)Новини Вінниці / У селищі на Вінниччині зі школи евакуювали 240 учнів: дітям показали, як працюють рятувальники (ФОТО)Новини Вінниці / У селищі на Вінниччині зі школи евакуювали 240 учнів: дітям показали, як працюють рятувальники (ФОТО)Новини Вінниці / У селищі на Вінниччині зі школи евакуювали 240 учнів: дітям показали, як працюють рятувальники (ФОТО)Новини Вінниці / У селищі на Вінниччині зі школи евакуювали 240 учнів: дітям показали, як працюють рятувальники (ФОТО)Новини Вінниці / У селищі на Вінниччині зі школи евакуювали 240 учнів: дітям показали, як працюють рятувальники (ФОТО)
Сергій Маламура

4 лютого, 2021