У Придністров'ї жаліються на силовий примус до участі у війні проти України - Генштаб

Новини Вінниці / У Придністров'ї жаліються на силовий примус до участі у війні проти України - Генштаб

У Придністров'ї місцеві жителі говорять про силовий примус військових невизнаної республіки до участі війні проти України.

Про це йдеться в оперативному зведенні Генштабу ЗСУ.

«Серед місцевого населення невизнаного Придністров'я поширюються чутки про силовий примус особового складу Збройних сил так званої ПМР (Придністровської Молдавської республіки - ред.) до участі у війні проти України», - зазначили в Генштабі.

Нагадаємо, раніше Генштаб ЗСУ поширив інформацію про те, що російський контингент у Придністров'ї демонструє надмірну активність, може залучатися до провокацій на кордоні з Україною. Адже фіксується передислокація для демонстрації готовності до наступу і, можливо, бойових дій проти України.

Після заяви Генштабу ЗСУ у «ПМР» спростовували підготовку провокацій та наступу на Україну. У тамтешньому МЗС навіть сказали, що звели до мінімуму активність, щоб «зберегти спокій українських сусідів».

Також сьогодні, 2 квітня в МЗС Молдови заявили, що наразі не мають інформації, яка б підтверджувала б мобілізацію у «ПМР».

Додамо, «ПМР» межує з Вінницькою та Одеською областями. Офіційний Кишинів притримується нейтралітету у війні РФ проти України.

Олег Верлан

2 квітня, 2022