«ПМР» спростовує підготовку провокацій та наступу на Україну

Новини Вінниці / «ПМР» спростовує підготовку провокацій та наступу на Україну

Влада підконтрольної РФ невизнаної «Придністровської Молдавської республіки» (ПМР) спростовує підготовку провокацій і наступу на територію Україну. Російський контингент на цій території, як стверджують у Тирасполі, нібито знаходиться в місцях постійної дислокації.

Про це повідомляє сайт місцевого так званого «міністерства закордонних справ».

«МЗС Придністров'я уповноважене заявити про те, що інформація, поширена Генштабом України, абсолютно не відповідає дійсності», - йдеться в повідомленні.

Також вказується, що всі військові підрозділи на цій території залишаються в місцях постійної дислокації, а також звели до мінімуму активність, щоб «зберегти спокій українських сусідів».

Окремо влада «ПМР» наголошує, що прийняла нібито близько 25 тисяч українських біженців.

Зазначимо, що левова частка «придністровців» має по декілька паспортів, зокрема, молдовський, український і «придністровський». Серед власників набору документів є навіть силовики з «МГБ ПМР».

Нагадаємо, раніше Генштаб ЗСУ поширив інформацію про те, що російський контингент у Придністров'ї демонструє надмірну активність, може залучатися до провокацій на кордоні з Україною. Адже фіксується передислокація для демонстрації готовності до наступу і, можливо, бойових дій проти України.

«ПМР» межує з Вінницькою та Одеською областями.

Олег Верлан

2 квітня, 2022