У прокуратурі вважають, що на Вінниччині підрядник «нагрівся» на будівництві пам’ятного знаку захисникам України

Новини Вінниці / У прокуратурі вважають, що на Вінниччині підрядник «нагрівся» на будівництві пам’ятного знаку захисникам України

У прокуратурі вважають, що облаштувавши пам’ятний знак захисникам України на Вінниччині, підрядна організація умисно завищила ціни на свою роботу. Досудове розслідування триває.

У прокуратурі вважають, що, облаштувавши пам’ятний знак захисникам України на Вінниччині, підрядна організація умисно завищила ціни на свою роботу. Досудове розслідування триває.

Як зазначають у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України) внесено Немирівською окружною прокуратурою.

Установлено, що в 2019 році між однією з міських рад Вінниччини та фізичною особою-підприємцем укладено договір будівельного підряду на виконання робіт з будівництва пам’ятного знаку захисникам України вартістю 1 млн 225 тис. грн.

На цей час за вищезазначеним договором будівельного підряду роботи виконані у повному обсязі та замовником, на підставі наданих ФОП актів виконаних робіт, перераховано виконавцю всю суму коштів.

Прокурорами з’ясовано, що вартість виконаних робіт завищена на суму 150 тис. грн.

За процесуального керівництва Немирівської окружної прокуратури триває досудове розслідування, вживаються заходи щодо встановлення всіх обставин вчиненого правопорушення.

Немирівська окружна прокуратура відповідає за стан справ у Вороновицькій селищній, Іллінецькій міській, Липовецькій міській, Немирівській міській, Оратівській селищній, Погребищенській міській, Турбівській селищній територіальних громадах.

За даними з відкритих джерел, наприкінці 2019 року ухвалено договір про будівництво пам’ятного знаку Погребищенською міськрадою. Його було відкрито у 2020-му.