У парку міста Бар на Вінниччини джаз виконуватиме піаніст Майк Кауфман-Портніков

Новини Вінниці / У парку міста Бар на Вінниччини джаз виконуватиме піаніст Майк Кауфман-Портніков

Місто Бар Вінницької області доєднається до святкування 10-го ювілейного Міжнародного дня джазу, що започатковано 10 років тому Міжнародним інститутом джазу Гербі Генкока (Herbie Hancock) та ЮНЕСКО. Концерт просто неба анонсовано на 24 квітня. Він почнеться з 15:00.

Місто Бар Вінницької області доєднається до святкування 10-го ювілейного Міжнародного дня джазу, започаткованого 10 років тому Міжнародним інститутом джазу Гербі Генкока (Herbie Hancock) та ЮНЕСКО. Концерт просто неба анонсовано на 24 квітня. Він почнеться з 15:00.

Цього року Україна офіційно увійшла в перелік країн, що представлені офіційно на сайті Міжнародного інституту джазу Гербі Генкока.

Піаніст, композитор, громадський діяч і культурний дипломат Майк Кауфман-Портніков зі своєю командою започаткували безпрецедентну подію всеукраїнського флешмобу, результатом якого буде фільм, що відобразить як джазово звучать вулиці України.

«Джаз вулицями України» - назва флешмобу та фільму. Учасники мають презентовати своє мистецтво в стилі «Джаз» просто неба й знімати це на відео.

Окрема подія відбудеться в місті Бар. ГО «Барський МХАТ» підтримав ідею Майка Кауфмана-Портнікова перетворити місцевий парк відпочинку на джазовий майданчик. З 15:00 і до пізнього вечора там лунатиме джаз. Місцеві колективи джазуватимуть на сцені разом з Маестро Майком Кауфманом-Портніковим.

Концерт триватиме з 15:00 до 19.40, а о 20:00 відбудеться джазове «Німе кіно».

За декілька годин концерту організатори обіцяють відкрити джаз старовинному місту.

«Просто неба ми зазирнемо і в Нью-Орлеан, і в Чикаго, і в Гарлем, почуємо авторські імпровізації та світові джазові стандарти. А ввечері на мешканців та гостей міста чекатиме сюрприз: справжнє чорно-біле «Німе кіно з тапером», - зазначають в організації.

 

Організатори:

  • Майк Кауфман-Портніков - піаніст і композитор; двічі рекордсмен книги рекордів України; Бренд-Амбасадор України з питань культури і Бренд-Амбасадор CASIO piano.
  • ГО "Барський МХАТ".