У Ладижинське водосховище випустили 20 тисяч толстолобів

Новини Вінниці / У Ладижинське водосховище випустили 20 тисяч толстолобів

Згідно з Режимом рибогосподарської експлуатації 5 жовтня відбулася перша черга зариблення Ладижинського водосховища. В районі села Степашки, що у Гайсинському районі у води випустили майже три тони дволіток товстолоба.

Згідно з Режимом рибогосподарської експлуатації 5 жовтня відбулася перша черга зариблення Ладижинського водосховища. Біля села Степашки, що у Гайсинському районі, у воду випустили майже три тони дволіток товстолоба.

Як зазначають у Вінницькому рибоохоронному патрулі, це 20 000 тисяч рибин середньою вагою 150 грамів.

«Варто відзначити, що з року в рік підвищується рівень соціальної та економічної свідомості користувачів ВБР, які із розумінням ставляться до такого важливого процесу, як зариблення. Зариблення відбувається з метою збільшення видового різноманіття біоресурсів водних об’єктів області. Таким чином, завдяки збільшенню рибопродуктивності водойм, ми зможемо наситити український ринок власною якісною продукцією. Крім того, товстолобик є природними біомеліораторами, які покращують якість води та запобігають її цвітінню», - повідомив начальник управління Вінницького рибоохоронного патруля Олексій Ягельський.

Це лише перша «черга». Загалом у водосховище «переселять» більше 100 тисяч двохліток товстолоба. Загальна вага зарибку складатиме близько 15 тонн.