У Ладижині запустили проєкт «Школа сталого розвитку МХП»

Новини Вінниці / У Ладижині запустили проєкт «Школа сталого розвитку МХП»

У Ладижинському навчально-виховному закладі №1 стартував перший етап освітнього проєкту «Школа сталого розвитку МХП». НВК став одним навчальних закладів України, який вдало пройшов конкурсний відбір і став учасником пілотного проєкту по інтеграції Цілей сталого розвитку ООН у процес навчання.

У Ладижинському навчально-виховному закладі №1 стартував перший етап освітнього проєкту «Школа сталого розвитку МХП». НВК став одним з навчальних закладів України, який вдало пройшов конкурсний відбір та був зарахований учасником пілотного проєкту по інтеграції Цілей сталого розвитку ООН у процес навчання.

Такий же проєкт реалізують на базі ще двох шкіл: у Каневі (Черкаська обл.) та Миронівці (Київська обл.). Ця програма — унікальна для України. Прикметно, що розробили її в найсучаснішому агрохолдингу країни — МХП.

Основне завдання проєкту – це формування сталого мислення та свідомого ставлення до навколишнього середовища школярів 5–х класів.

Діти та вчителі впродовж 6 місяців будуть брати участь у різноманітних челенджах та вебінарах, які проводитимуть топменеджери, експерти та волонтери МХП. Кращий досвід у межах проєкту буде переведено в онлайн-курс для вчительської спільноти шкіл «Цілі сталого розвитку: як інтегрувати в навчання».

Анастасія Соботюк, керівниця проєкту, директорка департаменту зв'язків з інвесторами МХП, розповідає, що над створенням проєкту працювало багато людей, які присвятили проєкту чимало власного часу.

«Виховання нового українця чи українки важливе для того, щоб побудувати сучасну Україну. Я сама мати двох дітей і знаю, що змінити світ навколо можна тоді, коли ти готовий змінюватись сам», - зазначає А.Соботюк.

За словами Олени Азєєвої, керівниці відділу професійного навчання МХП, екологічність мислення — це те, що починається з себе і лише потім транслюється у навколишній світ.

«Вірю, що з кожним етапом реалізації освітніх активностей  сміття все частіше потраплятиме в бак і все менше лежатиме на узбіччі дороги. В соціальних мережах, де діти зараз проводять більшу частину свого вільного часу з'являтимуться корисні, свідомі публікації з іншими сенсами, навіяні нашим проєктом. А як учасник проєкту, я хотіла б залучити якомога більшу кількість учасників», - пояснює О.Азєєва.

Перший освітній модуль стартував зі знайомства школярів з програмою Цілей ООН на 2030 рік. Таких є 17. Основні з яких були інтегровані в навчальні активності та запропоновані дітям для інтерактивного знайомства. Окремо слід сказати, що супроводжують проєкт у школах найпрогресивніші вчителі, яким близька ця тема і вони готові розвивати нове покоління сучасних українців.

Геннадій Конопелько, директор Ладижинського НВК №1, куратор проєкту, впевнений, що саме діти найшвидше реагують на будь-які зміни в суспільстві. І для цього їм достатньо одного уроку.

«Відчуття, яке є в кожній нашій дитині, сьогодні трансформувалось у якусь конкретну позицію та "запалило очі". Я думаю, що такий класний корпоративний дух, на виході нашого проєкту, буде мати дуже класні результати», - каже Г.Конопелько.

У МХП зазначають, що мета проєкту - створення екосистеми для інтегрального виховання нового відповідального покоління, розвитку критичного мислення та формування цінностей і принципів на базі Цілей сталого розвитку ООН у процесі навчання в школі. Починаючи з 5-го класу, проєкт буде масштабуватись і в старших класах, а також в інших школах, які знаходяться на території присутності підприємств МХП вже наступного навчального року.

Новини Вінниці / У Ладижині запустили проєкт «Школа сталого розвитку МХП»  Новини Вінниці / У Ладижині запустили проєкт «Школа сталого розвитку МХП»  Новини Вінниці / У Ладижині запустили проєкт «Школа сталого розвитку МХП»  Новини Вінниці / У Ладижині запустили проєкт «Школа сталого розвитку МХП»