У Калинівці на Вінниччині скажений пес покусав чотирьох дітей та дорослого

Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині скажений пес покусав чотирьох дітей та дорослого

Два нових випадки сказу тварин зафіксували у Калинівці на Вінниччині. Хворобу підтвердили у собаки та кота. Про це повідомляє Калинівка.city.

Два нових випадки сказу тварин зафіксували у Калинівці на Вінниччині. Хворобу підтвердили у собаки та кота. Про це повідомляє Калинівка.city.

За інформацією видання, скажений собака покусав чотирьох дітей та дорослу людину на вулиці Островського. Нині постраждалі отримують антирабічне лікування проти.

Як розповів начальник Калинівського районного управління Держпродспоживслужби Олександр Марчук, 20 липня у тварини стали проявлятися клінічні ознаки хвороби, пес почав поводитися агресивно, покусав людей. По дорозі у ветеринарну лікарню він загинув. Після цього у тварини відібрали біологічний матеріал для лабораторних досліджень. Лабораторно сказ підтвердився.

"На даний час за допомогою у Калинівську центральну районну лікарню звернулися четверо дітей та один дорослий. Кажуть, що ще є постраждалі, але вони не зверталися за допомогою. Тому, велике прохання до всіх, хто мав контакти з бездомним псом чи був покусаний ним, терміново звернутися у лікарню", - говорить лікар-епідеміолог Калинівського міжрайонного відділення Вінницького обласного лабораторного центру Марія Чернега.

Того ж дня сказ підтвердили сказ у домашнього кота.

"Господарі вчасно відреагували на неадекватну поведінку тварини і звернулися до нас за допомогою. У кота були клінічні ознаки сказу. Через кілька днів тварина загинула і у неї лабораторно підтвердився сказ. Троє осіб, які контактували з твариною, отримують антирабічне лікування, - каже заступник начальника Калинівської районної державної лікарні ветеринарної медицини Сергій Левчук. — Усі власники тварин мають запам’ятати, що згідно з правилами утримання тварин, вони зобов’язані один раз у рік зробити щеплення своєму домашньому улюбленцеві. На жаль, багато господарів так не робить.  Навіть на тих вулицях, де виявили сказ, господарі відмовляються від щеплення своїх тварин.