У ДБР Вінниччину відносять до лідерів по «екологічним» злочинам

Новини Вінниці / У ДБР Вінниччину відносять до лідерів по «екологічним» злочинам

По Вінницькій області ТУ ДБР у м.Хмельницькому розслідує 18 «екологічних» справ на 9,7 млн грн. збитків. За цими показниками регіон у п’ятірці лідерів серед областей України.

По Вінницькій області ТУ ДБР у м.Хмельницькому розслідує 18 «екологічних» справ на 9,7 млн грн. збитків. За цими показниками регіон у п’ятірці лідерів серед областей України.

Про це повідомляють у пресслужбі теруправління.

Лише у 2021 році по україні Бюро розслідувало 367 кримінальних проваджень щодо екологічних злочинів. В результаті 168 особам повідомлено про підозру, до суду вже направлено 67 обвинувальних актів стосовно 134 осіб.

«Розмір встановлених збитків у вже скерованих до суду кримінальних провадженнях склав понад 163 млн гривень, серед них 90 млн гривень – через незаконну порубку лісу. І, я впевнений, що це лише частка порушень, яка чітко вказує на катастрофічну масштабність злочинної діяльності у цій сфері», - зазначив в.о. директора ДБР Олексій Сухачов.

У відомстві відзначають, що переважно подібні злочини відбуваються через недбалість та за сприяння працівників лісової сфери, які навпаки мали б їм протидіяти.

Найбільше фактів незаконних вирубок лісів працівники ДБР виявили у Харківській (47), Закарпатській (34) та Чернівецькій (26) областях. У більшості з них вже встановлено обсяги нанесених державі збитків, але ця робота ще триває.

Найзначніші фінансові втрати встановлено у Київській (51 млн грн), Харківській (19,5 млн грн) та Волинській (понад 17,2 млн грн) областях. Більше половини від загальної суми збитків перепало саме на ці регіони.

Вінниччина дещо поступається трійці лідерів. Хоча за рівнем збитків, які вже нараховані, область випереджають тільки ці три регіони.  

Олег Верлан

30 серпня, 2021