Тростянецький спиртзавод спробують продати з другої спроби

Новини Вінниці / Тростянецький спиртзавод спробують продати з другої спроби

Фонд державного майна України повторно виставив на торги Державне підприємство «Тростянецький спиртовий завод», що на Вінниччині. Стартова ціна лоту - 44 млн грн.

«Предметом діяльності є виробництво та реалізація спирту етилового ректифікованого та інше. До складу єдиного майнового комплексу входять 67 одиниць нерухомого майна (будівлі та споруди)», - йдеться у повідомленні Фонду державного майна України.

Єдиний майновий комплекс підприємства продаватимуть на аукціоні 3 лютого. Як повідомляє портал Prozorro. Продажі, згідно з умовами продажу, покупець Тростянецького спиртозаводу зобов’язаний забезпечити збереження основного виду діяльності підприємства протягом 1 року. Крім того, не допускається звільнення працівників заводу з ініціативи покупця чи уповноваженого ним органу протягом 6 місяців.

Підприємство розташоване у селищі Тростянець Гайсинського району.

Як повідомлялося, перший аукціон з продажу ДП «Тростянецький спиртовий завод» було призначено на 26 листопада 2021 року, але торги не відбулися. Нині стартову ціну не змінювали.

Нагадаємо, у квітні минулого року селищна рада відмовила орендарям приміщень спиртзаводу у відновленні шкідливого виробництва.

Згідно з даними Вінницької ОДА, станом на 15 січня у Вінницькій області продано 4 об’єкти спиртової галузі, до Державного бюджету спрямовано 127,9 млн грн. У 2022 році ФДМУ запланував приватизацію ще 6 спиртозаводів, розташованих на Вінниччині.