Тростянецька селищна рада на Вінниччині відмовила спиртовикам у відновленні шкідливого виробництва

Новини Вінниці / Тростянецька селищна рада на Вінниччині відмовила спиртовикам у відновленні шкідливого виробництва

Селищний голова Тростянця Людмила Червонецька у відповіді на звернення Вінницької облдержадміністрації «відмовила» у «дозволі» на відновлення, нехай і тимчасове, роботи місцевого спиртзаводу. Відмова мотивована тим, що керівництво держпідприємства-банкрута та приватна компанія, яка орендує площі та займається випуском продукції, на думку місцевих мешканців, шкідливої, не виконали жодних зобов’язань щодо поліпшення стану навколишнього середовища у райцентрі.

Селищний голова Тростянця Людмила Червонецька у відповіді на звернення Вінницької облдержадміністрації відмовила у «дозволі» на відновлення, нехай і тимчасове, роботи місцевого спиртзаводу. Відмова мотивована тим, що керівництво держпідприємства-банкрута і приватна компанія, яка орендує площі та займається випуском продукції, на думку місцевих мешканців, не виконали жодних зобов’язань щодо поліпшення стану навколишнього середовища у райцентрі.

Нагадаємо, на ім’я Л.Червонецької надійшов лист директора депаратменту АПК ОДА М.Ткачука щодо можливості на три місяці відновити виробництво рідин місцевим спиртовим заводом. Саме питання викликало обурення у тростянецьких активістів, адже підприємство та обласна влада наприкінці минулого року гарантували, що відходи виробництва почнуть утилізувати, а виробничий процес налагодять так, аби не зменшити забруднення.

Проте, як зазначає Людмила Червонецька, з того часу ніхто нічого не зробив, а за селищем зберігаються понад 100 тисяч тонн отруйної барди. Тому вона не погодилася на відновлення виробництва.       

Новини Вінниці / Тростянецька селищна рада на Вінниччині відмовила спиртовикам у відновленні шкідливого виробництваНовини Вінниці / Тростянецька селищна рада на Вінниччині відмовила спиртовикам у відновленні шкідливого виробництва
Олег Верлан

10 квітня, 2020