Таїсія Повалій отримала заочну підозру від СБУ

Новини Вінниці / Таїсія Повалій отримала заочну підозру від СБУ

Служба безпеки України оголосила про заочну підозру відомій співачці та колишній народній депутатці Таїсії Повалій.

За розслідуванням, що проводилося у зв'язку з її діяльністю, Повалій отримала обвинувачення за підтримку окупантів та колабораційну діяльність.

Повалій, яка виїхала до Росії та наділена російським громадянством, публічно висловлювала підтримку російського керівництва та закликала до захоплення всієї території України. Згодом, вона виступала на концерті у тимчасово окупованому Луганську, де героїзувала російських загарбників та критикувала українських захисників.

Слідчі експертизи СБУ підтвердили факти її колабораційної діяльності, та на підставі зібраних доказів їй повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України, зокрема за публічні заклики до агресивної війни та виправдування збройної агресії Росії проти України.

Оскільки Повалій перебуває на території Росії, урядові органи здійснюють комплексні заходи для її притягнення до відповідальності за скоєні злочини. Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури.