Симфонічний оркестр Вінницької філармонії запропонував вінничанам фрагмент Різдвяного балу

Новини Вінниці / Симфонічний оркестр Вінницької філармонії запропонував вінничанам фрагмент Різдвяного балу

Симфонічний оркестр Вінницької філармонії підготував тематичну святкову програму. Фрагменти різдвяного балу, а саме так називається програма, вінницькі музиканти запропонували в онлайн форматі.

Симфонічний оркестр Вінницької обласної філармонії підготував тематичну святкову програму. Фрагменти Різдвяного балу, а саме так називається програма, вінницькі музиканти запропонували в онлайн форматі. Глядачі, які не змогли потрапити на концерт, можуть подивитись запис на сторіці  Вінницької обласної філамонії у Facebook.

Симфонічний оркестр виконав музику з балету Чайковського «Лускунчик» - казки про справжні новорічні дива, про боротьбу зла та добра та перемогу останнього.
Балет з моменту його першої постановки в 1892 році в Маріїнському театрі в Петербурзі користується шаленою популярністю. Такий перевірений часом  «шлягер» надихнув американських кінематографістів вже у двадцять першому сторіччі. Кілька років назад у прокаті з‘явився фільм «Лускунчик і чотири королівства», створений на основі казки Ернста Гофманна та балету Петра Чайковського. Чудова стрічка для сімейного перегляду у ці святкові дні.

Тож любителі класики можуть послухати фрагмент балету у виконанні вінницького симфонічного оркестру, а  ті, хто не готовий до такого «екстріму», подивитись фільм із саундреком, для якого використали безсмертні мелодії видатного композитора. 

Марина Карабай

1 січня, 2021