Судді можуть повернути земель на рекордну для Вінниччини суму – 300 мільйонів гривен

Новини Вінниці / Судді можуть повернути земель на рекордну для Вінниччини суму – 300 мільйонів гривен

На Вінниччині намагаються через суд скасувати повернути п‘ять земельних ділянок, в тому числі і водного фонду, вартість яких складає 300 мільйонів гривень.

На Вінниччині намагаються через суд скасувати рішення та повернути п‘ять земельних ділянок, в тому числі і водного фонду, вартість яких складає 300 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області

Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області до Господарського суду Вінницької області скеровано позов про визнання незаконними та скасування рішень державного реєстратора, а також повернути земельні ділянки водного фонду та сільськогосподарського призначення загальною площею понад 800 га та вартістю 300 млн гривень.

Так, державним реєстратором у 2018 році, з порушенням вимог чинного законодавства, здійснено за приватним товариством державну реєстрацію права постійного користування по п’ятьох земельних ділянках водного фонду і сільськогосподарського призначення, розпорядниками яких є Вінницька обласна державна адміністрація та одна із сільських рад Бершадського району.