Стало відомо, яким буде торговий центр на місці колишнього готелю у центрі Вінниці

Новини Вінниці / Стало відомо, яким буде торговий центр на місці колишнього готелю у центрі Вінниці

Наразі опубліковано, який вигляд матиме будинок № 29 по вулиці Соборній у Вінниці, що декілька років фактично не використовувався. Відомо, що «реконструювати» його взявся відомий у місті бізнесмен Сергій Капуста. Оскільки будівля є аварійною, її знесуть, а на цьому місці побудують іншу.

У соцмережі опубліковано, який вигляд матиме будинок № 29 по вулиці Соборній у Вінниці, що декілька років фактично не використовувався. Відомо, що «реконструювати» його взявся відомий у місті бізнесмен Сергій Капуста. Оскільки будівля є аварійною, її знесуть, а на цьому місці побудують іншу.

Нагадаємо, що раніше NaПарижі публікував світлини зі зворотного боку цього «скандального» будинку. Вигляд жахливий…

Як тільки стало відомо про «реконструкцію» колишнього готелю «Центральний» навпроти монастиря Святої Діви Марії Ангельської, серед вінничан у Facebook розгорілися бурні дебати. Хоча містян тішать залишки історичного минулого у центрі, але долю будинку №29 на вулиці Соборній змінити вже нереально.

Інвестугода з підприємцем підписана, отже саме йому вирішувати майбутнє, а не експертам. Зважаючи на аварійність, «скандальну» будівлю знесуть, а на її місці спорудять торгово-офісний центр.

Про історичне минуле будинку відомо небагато. Його автором не є архітектор Григорій Артинов. За дослідженнями історика Валерія Франчука, готель у цій будівлі «почав функціонувати у 1893 році», а «його власником був Іцек Гофштейн». Інших згадок про будівлю не збереглося.

Бізнесмен С. Капуста раніше зазначав, що планує на верхніх поверхах нового ТОЦ розмістити кілька музеїв, зокрема пивних пляшок, а експонатами їх забезпечити з власної колекції.

 

Олег Верлан

9 листопада, 2018