Скільки вінничани сплачуватимуть за газ у червні? Сезонного зниження тарифу не відбулося

Новини Вінниці / Скільки вінничани сплачуватимуть за газ у червні? Сезонного зниження тарифу не відбулося

Вільний ринок передбачає, що компанії-постачальники самостійно встановлюють ціни на газ для населення. У «Вінницягаз Збуті» дотримуються політики середніх за розміром тарифів для України.

Вільний ринок передбачає, що компанії-постачальники самостійно встановлюють ціни на газ для населення. У «Вінницягаз Збуті» дотримуються політики середніх за розміром тарифів для України.

Українцям у червні встановили нові місячні тарифи. Вартість кубометра залежно від постачальника коливається в межах 7,8-13,5 грн/м3. Найнижчі ціни запропонували «Агросинтез Трейдінг» із ціною 7,80 грн за кубометр, «Евода Трейд» КП «Луцькводоканал» із ціною 7,88 грн за кубометр, «Черкасигаз Збут» і «Уманьгаз Збут» із ціною 7,89 грн за кубометр, а також ГК «Нафтогаз України» з ціною 7,96 грн за кубометр.

Загалом більшість компаній встановила ціни до 9 грн за кубометр. А найпоширеніший річний цінник на газ у червні – 7,98-7,99 грн за кубометр. Саме такий у ТОВ «Вінницягаз Збут».

«Як бачимо, очікуваного сезонного зниження цін на газ не відбулося. Навпаки, через рекордно низьку пропозицію, спровоковану «Газпромом», який не поспішає продавати свій газ, ціни на європейських газових хабах досить високі. Відповідно, такі ж тенденції і в Україні. Середньозважена ціна на природний газ за результатами електронних біржових торгів на Українській енергетичній біржі станом на 27.05.2021 р. на червень становила понад 12,1 грн за кубометр", – розповідає координаторка житлово-комунальних і енергетичних програм «Опори» Тетяна Бойко.

ТОВ «Вінницягаз Збут» агітує клієнтів переходити на тариф «Твій газ Рівномірний платіж».

«На сьогодні близько 400 наших клієнтів уже подали заявки на підключення до даного тарифу, зокрема 272 – виконали всі умови переходу, змінивши базову річну пропозицію на «Твій газ Рівномірний платіж». Серед охочих обрати даний варіант розрахунку за газ – господарі помешкань з індивідуальним опаленням та газовими колонками, що використовуються для підігріву води. Люди розуміють, що це для них зручно та вигідно», – прокоментував новацію пресслужбі компанії директор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник.

Вартість природного газу в рамках тарифу «Твій газ Рівномірний платіж» становить 7,99 грн за метр кубічний (з ПДВ). Вона не зростатиме до завершення дії цього тарифу, тобто до 30 квітня 2022 року. Перейти на тариф «Твій газ Рівномірний платіж» можна до 31 серпня.

Макс Мельник

4 червня, 2021