Скандальну виставку «Квантовий стрибок Шевченка» в березні у Вінниці відмінили

Новини Вінниці / Скандальну виставку «Квантовий стрибок Шевченка» в березні у Вінниці відмінили

Нашумівша виставка портретів Великого Кобзаря скасували у Вінниці. В обласному центрі експозиція «Квантовий стрибок Шевченка» Олександра Грехова мала демонструватись з 6 по 24 березня в обласного краєзнавчого музею.

Нашумівшу виставку портретів Великого Кобзаря скасували у Вінниці. В обласному центрі експозиція «Квантовий стрибок Шевченка» Олександра Грехова мала демонструватись з 6 по 24 березня в обласного краєзнавчого музею.

Як розповів у коментарі Центру інформації про права людини старший науковий співробітник музею Олександр Фіщук, виставку у Вінниці перенесено на невизначений термін.

«Ми проти агресії та варварського ставлення до мистецтва. Воно може подобатись, може не подобатись, сприйматися та не сприйматись, але не нищитись», – зауважив Олександр Фіщук.

Він додав, що безпосередньо на адресу музею чи його співробітників погрози не надходили. Але з огляду на знищення цієї експозиції у київському метро, яке зробив націоналістично налаштований вінничанин, та гучні заяви націоналістичних організацій на підтримку його дій, у музеї вирішили уникнути ймовірної небезпеки для його колекції та відвідувачів.

«Оскільки збереження предметів мистецтва археології та інших предметів для наступних поколінь є основою діяльності музеїв такого типу, як наш, то виставку перенесли, аби уникнути ймовірної небезпеки для колекції та відвідувачів»,  – зазначив науковий співробітник музею.

Нагадаємо, вінницькі письменники засудили незвичну виставку портретів Шевченка та вимагають звільнення Дмитра Стуса, який її підтримує.