Скандал районного масштабу: очільник РДА на Вінниччині публічно звинуватив поліцію у фальсифікації справи, вимаганні та причетності до рейдерства (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Скандал районного масштабу: очільник РДА на Вінниччині публічно звинуватив поліцію у фальсифікації справи, вимаганні та причетності до рейдерства (ВІДЕО)

Голова Липовецької РДА Вінницької області Тарас Олексюк звернувся до очільників держави стосовно, як він вважає, незаконних дій керівництва ГУ Нацполіції та управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області по відношенню до його сімейного бізнесу по видобутку піску.

Голова Липовецької РДА Вінницької області Тарас Олексюк звернувся до очільників держави стосовно, як він вважає, незаконних дій керівництва ГУ Нацполіції та управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області по відношенню до його сімейного бізнесу по видобутку піску.

Звернення до президента В.Зеленського, генпрокурора І.Венедиктової, Голови СБУ І.Баканова та очільника МВС А.Авакова чиновник розмістив у Facebook. Т.Олексюк вважає тиском на себе «незаконно» відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.240 КК України (порушення правил використання надр) «стосовно підприємства, яке на праві приватної власності» належить його родині.

«Дане підприємство є власником ряду земельних ділянок та спецдозволу на видобування корисних копалин. Було придбано спецдозвіл на аукціоні, організованому Держнадрами у квітні 2020 року. До держбюджету було сплачено 1,2 млн грн. Але нажаль слідчий Головного управління С.Кисляк сфабрикував дані та отримав ряд незаконних ухвал суду на вилучення техніки з підприємства», - заявив Т.Олексюк, наголошуючи на порушення правоохоронців під час слідчих дій.

За його словами, «відбувається шоу», щоб примусити сім’ю «носити щомісячно хабарі керівництву ГУНП та управління стратегічних розслідувань». Також Т.Олексюк вказує на умисне пошкодження техніки підприємства 5 вересня, ремонт якої коштуватиме «десятки тисяч гривень».

«Як юрист, який отримав диплом з відзнакою», чиновник називає події «безпрєделом», а щодо слідчого, то переконує, що той «погано вчився» та не знає матеріал. Більш того, відкриття кримінальної справи у даній ситуації він назвав «фальсифікацією» та «елементарним рейдерським захопленням».

«Хочу додати, що пан слідчий постійно говорить директору підприємства, моєму батькові, та його адвокату про те, що потрібно звернутися до його керівництва для вирішення питань. Прошу вважати моє звернення публічною заявою про злочин… Я готовий надати матеріали компетентним органам, які підтверджують мої слова», - зазначив голова РДА.  

Крім цього, Т.Олексюк звернувся до очільників держави із запитаннями, «де ті обіцяні зміни»?

Сподіваємося, що найближчим часом «компетентні органи» дадуть роз’яснення, чи мав місце наклеп з боку посадовця, чи насправді його родину змушували домовлятися?.. Додамо, родині очільника району належить ТОВ "Став Гамалія".