Скандал із фінансуванням Operafest Tulchyn на Вінниччині вирішено? Чи буде продовження? Що вирішила обласна рада

Новини Вінниці / Скандал із фінансуванням Operafest Tulchyn на Вінниччині вирішено? Чи буде продовження? Що вирішила обласна рада

Резонансне питання про фінансування з обласного бюджету міжнародного оперного фестивалю у Тульчині знято. Але не повністю… Під час розгляду питання про обласний бюджет на наступний рік голова бюджетної комісії облради Геннадій Мазур заявив, що комісія вранці провела засідання і вирішила зняти з розгляду поправку, яка днями наробила чимало галасу – про те, щоб не виділяти 2 мільйони гривень на проведення фестивалю.

Резонансне питання про фінансування з обласного бюджету міжнародного оперного фестивалю у Тульчині знято. Але не повністю… Під час розгляду питання про обласний бюджет на наступний рік голова бюджетної комісії Вінницької облради Геннадій Мазур заявив, що комісія вранці провела засідання і вирішила зняти з розгляду поправку, яка днями наробила чимало галасу – про те, щоб не виділяти 2 мільйони гривень на проведення фестивалю.  

Водночас пан Мазур говорив, що обласна рада три роки була найбільшим спонсором фестивалю, виділяючи зазначену суму, але звіту про використання цих коштів ніхто не бачив. Натомість, за словами голови комісії, була «незрозуміла політична реклама».

Нарікали депутати також на те, що на фестиваль не допускають місцевих підприємців, завозячи з інших регіонів, а депутатка Тетяна Редько навіть поскаржилась на те, що її не пустили в туалет в приміщенні палацу, а місця на другому поверсі нібито «резервували» для народних депутатів та інших почесних гостей.

Зрештою, депутати зійшлися на тому, що гроші виділять, але вони будуть у розпорядженні управління культури, а в оргкомітеті фестивалю обов’язково має бути профільний заступник голови ОДА.

Сергій Маламура

17 грудня, 2019