На Вінниччині «Святий Миколай» подарував сироті житло

Новини Вінниці / На Вінниччині «Святий Миколай» подарував сироті житло

Сирота з Вінниччини отримав квартиру. В Іванівській ОТГ, що у Вінницькій області, хлопець став першим, кому купили житло за рахунок держави.

Сирота з Вінниччини отримав квартиру. В Іванівській ОТГ, що у Вінницькій області, хлопець став першим, кому купили житло за рахунок держави.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«Напередодні дня Святого Миколая, Михайло Кулик урочисто вручив ключі від квартири особі із числа дітей-сиріт, мешканцю с. Гущинці Свінцову Юрію, який перебував першим в черзі на квартирному обліку в громаді. Уперше в Іванівській об’єднаній територіальній громаді, за підтримки сільського голови Кулика Михайла, дитина-сирота отримала власне житло в рамках програми, ініційованої Урядом», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що купівля житла для дітей-сиріт здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету місцевому бюджету відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року №877 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам».

Та сільський голова, безумовно, заслуговує на подяку. Урядова програма діє вже другий рік, а ось щасливих власників житла не так і багато.

Зазначимо, що на квартиру, яку придбали для Юрія, було виділено 354 206 грн. За ці кошти місцева влада придбала частково мебльовану 3-х кімнатну квартиру загальною площею 98 м кв з усіма зручностями.

Новини Вінниці / На Вінниччині «Святий Миколай» подарував сироті житлоНовини Вінниці / На Вінниччині «Святий Миколай» подарував сироті житлоНовини Вінниці / На Вінниччині «Святий Миколай» подарував сироті житлоНовини Вінниці / На Вінниччині «Святий Миколай» подарував сироті житлоНовини Вінниці / На Вінниччині «Святий Миколай» подарував сироті житлоНовини Вінниці / На Вінниччині «Святий Миколай» подарував сироті житло
Марина Карабай

16 грудня, 2019