Розкрито деталі таємничого візиту Авакова до Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / Розкрито деталі таємничого візиту Авакова до Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)

На день святого Миколая голова МВС Арсен Аваков перебував у Вінниці. Про нібито звичайний візит міністра не попереджали. За традицією очільник відомства передав автівки поліції, провів «закриту» нараду та відвідав завод «Форт». Про деталі вінницького «вояжу» інформацію вдавалося отримати «пост фактум».

На день святого Миколая голова МВС Арсен Аваков перебував у Вінниці. Про нібито звичайний візит міністра не попереджали. За традицією очільник відомства передав автівки поліції, провів «закриту» нараду та відвідав завод «Форт». Про деталі вінницького «вояжу» інформацію вдавалося отримати «пост фактум».

Почнемо з того, що про приїзд Авакова у Вінниці знали заздалегідь, але на рівні чуток. Чомусь ніхто не бажав афішувати. Навіть, сам факт, що майже інкогніто міністр приїхав у місто, тримався спочатку у секреті.  

У міністерстві не вважали за потрібне спілкування з місцевою пресою та «супровід» міністра журналістами, які, ймовірно, задаватимуть незручні питання, або навпаки, ніхто не подумав, що у місцевих журналістів виникнуть питання.

Натомість Арсен Борисович повів себе у місті доволі передбачено. Спочатку вінницькі поліцейські отримали від Арсена Авакова новеньку техніку - 14 нових автомобілів Renauit Duster.

Відвідав міністр КНВО «Форт», де вже за замкнутим циклом виготовляються кулі та гільзи для патронів калібрів 9х18 мм (Makarov) та 9х19 мм (Luger). Майже перерізав стрічку на конвеєрі…

«На державному казенному підприємстві «Форт», що входить в сферу управління МВС, ми запустили лінію повного циклу виробництва патронів для пістолетів калібрів 9х18мм та 9х19мм. Це пістолети для поліцейських, нацгвардійців, прикордонників, тобто для всіх підрозділів системи МВС. Із запуском цієї лінії буде повністю задоволено потреби наших органів МВС у цьому виді боєприпасів і додатково зможемо передавати іншим органам чи навіть експортувати», - сказав Арсен Аваков про що повідомляє прес-служба МВС.

До речі, запуск нової виробничої лінії став можливим після виділення за підтримки уряду та Мінекономіки майже 69 млн. гривень. За ці кошти підприємство придбало обладнання сучасних виробників зі США, Чехії, Польщі та Туреччини.

Нині підприємство готове виготовляти стрілецькі боєприпаси зазначених калібрів для пістолетів у двозмінному режимі загальною кількістю 14 млн. штук на рік. Також очільник МВС озвучив, що згодом на «Форті» буде встановлено і лінію виробництва боєприпасів для стрілецької автоматичної зброї у калібрах від 5,45 мм до 14,5 мм. Раніше боєприпаси виготовлялися на Луганському патронному заводі, який залишився на окупованій території.

Також міністр зустрівся з вінницькими поліцейськими у «закритому» режимі. У виступі він наголосив на тому, що в МВС покращуватимуть умови служби та обіцяв гідну оплату.

Олег Верлан

20 грудня, 2018