Реконструкція аеропорту «Вінниця» обійдеться у кілька мільярдів гривень

Новини Вінниці / Реконструкція аеропорту «Вінниця» обійдеться у кілька мільярдів гривень

Масштабна реконструкція аеропорту «Вінниця» розпочнеться цього року. Загалом вона обійдеться у 2,2 мільярда гривень.

Масштабна реконструкція аеропорту «Вінниця» розпочнеться цього року. Здійснюватиметься вона у кілька етапів. Загалом же на це мають витратити 2,2 мільярда гривень. 

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook мер Вінниці Сергій Моргунов, можливо, що перший рейс з оновленого аеропорту відбудеться до кінця 2019 року.

«...Інвестиції в першу чергу робіт складуть 1 млрд грн. Таку колосальну фінансову підтримку отримаємо завдяки Уряду. Модернізація нашого летовища – серед пріоритетів у програмі розвитку авіаційної галузі держави. Сучасний аеродромний комплекс дозволить збільшити пасажиропотік, урізноманітнити напрямки польотів, а також це важливо для створення логістичного хабу в регіоні у перспективі.
Реконструкція буде проводитись у комплексі. У планах оновити злітно-посадкову смугу, світлосигнальне обладнання, під’їзні дороги, освітлення, інженерні мережи, частково – перони. Загальна вартість всього проекту 2,2 млрд грн», – зазначив С. Моргунов.

Нагадаємо, що у листопаді 2017 року NaПарижі повідомляв про те, що депутати міської ради під час сесії затвердили Меморандум між Вінницькою міською радою, Вінницькою облдержадміністрацією та Міністерством оборони щодо спільного використання аеродрому "Вінниця".
 

Юрій Ярмощук

7 лютого, 2019