Прикордонники та губернатор заклали капсулу для будівництва військової каплиці у Могилів-Подільському

Новини Вінниці / Прикордонники та губернатор заклали капсулу для будівництва військової каплиці у Могилів-Подільському

Сьогодні в межах відзначення 26-річниці від дня створення Могилів-Подільського прикордонного загону прикордонники, а також голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, начальник Південного регіонального управління ДПС України генерал-лейтенант Сергій Косік заклали капсулу для будівництва майбутньої каплиці, неподалік військової частини. Храм носитеме ім’я Святого Георгія Побідоносця. Після відбувся обряд освячення місця будівництва військової каплиці. Храм зводитимуть за ініціативи начальника Могилів-Подільськогоприкордонного загону Юрія Василика та капелана отця Івана.

Сьогодні в межах відзначення 26-річниці від дня створення Могилів-Подільського прикордонного загону місцеві прикордонники, а також голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій і начальник Південного регіонального управління ДПС України генерал-лейтенант Сергій Косік заклали капсулу для будівництва майбутньої каплиці неподалік військової частини. Храм носитеме ім’я Святого Георгія Побідоносця.

Після цього відбувся обряд освячення місця будівництва військової каплиці. Храм зводитимуть за ініціативи начальника Могилів-Подільського прикордонного загону Юрія Василика та капелана отця Івана.

Прикордонники за потреби вже зараз мають змогу спілкуватися з військовим капеланом. Адже по всім прикордонним загонам України введена посада військового капелана.

Раніше NaПарижі повідомляв, що медично-санітарну частину відкрили у Могилів-Подільському прикордонному загоні.

Для довідки: 4 травня Могилів-Подільський прикордонний загін імені Героя України старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова відзначив 26-у річницю від дня створення. Його першими командирами стали полковники Олександр Степанюк та Микола Колесник.

За короткий у історичному масштабі час загін пройшов не лише шляхами вагомих здобутків, а й важких випробувань. Влітку 2014 року воїни загону одними з перших стали на захист територіальної цілісності та суверенітету на сході України. Понад 400 з них прийняли участь в антитерористичній операції.

За мужність і героїзм близько 200 бійців відзначені високими нагородами. Семеро захисників рідної землі, на жаль, загинули. На їхню честь у військовій частині створено Меморіал пам’яті, де у камені викарбувані портрети та імена героїв. Держава високо оцінила ратну працю прикордонників: 24 серпня  2015 року військову частину було удостоєно Бойового прапора, а у 2016-му загін отримав Подяки від Президента України та міністра внутрішніх справ. Минулого року Указом Президента України загону було присвоєно ім’я Героя України В’ячеслава Семенова.