Понад шість років влада Вінниці «боролась» за «Шоколадний будинок». Нарешті держава передала руїну

Новини Вінниці / Понад шість років влада Вінниці «боролась» за «Шоколадний будинок». Нарешті держава передала руїну

"Боротьба" за будівлю в центрі міста по вул. Симона Петлюри, 24, яку вінничани називають «Шоколадним будинком», розпочалась ще у 2015 році. І лише після шести років невідомості, держава все ж таки передала будинок у власність Вінницької міської об’єднаної територіальної громади.  

«Боротьба» за будівлю в центрі міста по вул. Симона Петлюри, 24, яку вінничани називають або старою поштою, або «Шоколадним будинком», розпочалась ще у 2015 році. І лише після шести років держава все ж таки передала будинок у власність Вінницької міської об’єднаної територіальної громади.  

Як зазначено в розпорядженні Кабміну від 19 серпня:

«Передати будівлю (реєстраційний номер 923543105101) по вул. Симона Петлюри, 24, у м. Вінниці, що розміщена на земельній ділянці площею 0,0681 гектара (кадастровий номер 0510100000:02:032:0050), у власність Вінницької міської об’єднаної територіальної громади».  

Згідно зі Стратегією розвитку туризму Вінниці, у цьому будинку згодом планують розмістити музей пошти та української марки. Адже колись саме тут знаходилось одне з центральних відділень пошти, а назва «Шоколадний будинок» з'явилась через типовий для минулого століття світло-коричневий колір фасаду.