Помер ветеран АТО з Вінниччини Роман Савков. Торік вся Україна слідкувала за його звільненням з полону терористів

Новини Вінниці / Помер ветеран АТО з Вінниччини Роман Савков. Торік вся Україна слідкувала за його звільненням з полону терористів

11 листопада помер 30-річний ветеран АТО Роман Савков. Він родом із Шаргорода Вінницької області. Про це сьогодні у Facebook повідомила журналістка Лілія Рагуцька. Торік у січні вінничани разом з усією Україною слідкували за звільненням Романа з полону «деенерівців». Його обміняли на помилувану тодішнім президентом Петром Порошенком проросійську терористку.

Через хворобу 11 листопада помер 30-річний ветеран АТО Роман Савков. Він родом із Шаргорода Вінницької області. Про це сьогодні у Facebook повідомила журналістка Лілія Рагуцька. Торік у січні вінничани разом з усією Україною слідкували за звільненням Романа з полону «деенерівців». Його обміняли на помилувану тодішнім президентом Петром Порошенком проросійську терористку.    

Служив Роман Савков у 92-й ОМБр. У полон він потрапив після важкого поранення в липні 2017-го року під Красногорівкою. У тому ж бою загинуло троє друзів Романа. Боєць опинився у катівні терористів в Макіївці. Там захворів на діабет, але ліків окупанти вінничанину не давали. Йому дивом вдалося вижити й повернутися додому.  

«На момент звільнення колись досить кремезний хлопець важив всього 50 кг. Він так і не зміг вибратися. Роман Савков став жертвою вбивства. Хай і відстроченого у часі. І скоєне це вбивство з відома і благословення тих "хороших" людей, яким окремі розумники, наділені владними повноваженнями, збираються надавати посади після "реінтеграції" ОРДЛО в Україну», - пише Лілія Рагуцька.