Поки вінничани "відбувають" карантин у "Подільському зоопарку" бум народжуваності

Новини Вінниці / Поки вінничани "відбувають" карантин у "Подільському зоопарку" бум народжуваності

За час існування у Вінниці "Подільського зоопарку" народилось чимало звіриних малюків. Однак за останній тиждень квітня стався справжній рекорд народжуваності. Сталось поповнення у кількох родинах - єнотів-полоскунів, угорських сірих буйволів та віслюків.

За час існування у Вінниці "Подільського зоопарку" народилось чимало малюків. Однак за останній тиждень квітня стався справжній рекорд народжуваності. Поповнення святкували у кількох родинах - єнотів-полоскунів, угорських сірих буйволів та віслюків.

Як повідомляють на офіційній сторінці звіринця у мережу Facebook, сім'я єнотів стала багатодітною - у них народилось четверо прекрасних малят з вагою близько 80 грамів. Нажаль, через те, що мати до малюків нікого не підпускає, їх стать працівникам зоопарку поки не відома.

У зоопарку наголошують, що народилось потомство завдяки обміну молодими єнотами з Харківським зоопарком. Новонародженими єнотами вже зацікавились зоопарки інших міст України. Однак директор Подільського зоопарку Євгеній Ткачик запевнив, що протягом усього літа малюків можна буде побачити в експозиції Подільського зоопарку:

- Мінімум шість місяців новонароджені мають споживати материнське молоко. Тож, щонайменше, півроку вони перебуватимуть під материнським наглядом, - зазначив Євгеній Ткачик.

У родині угорських сірих буйволів вперше народилась дівчинка. Вона стала четвертою дитиною місцевої буйволихи. Вага новонародженої - 1040 г, й зростатиме маля поряд з батьками та братиком, який народився минулого року.

Минулої ночі народився малюк і у подружжя віслюків. Як з’ясували працівники звіринцю, це хлопчик. Його вага - 1028 г.

Директор зоопарку розповів, що новонароджені тварини харчуються лише материнським молоком. Мами із дітьми ізольовані від загального стада та перебувають в окремих вольєрах із своєю малечею. Новонароджені тварини та їх мами почувають себе відмінно.

Новини Вінниці / Поки вінничани "відбувають" карантин у "Подільському зоопарку" бум народжуваностіНовини Вінниці / Поки вінничани "відбувають" карантин у "Подільському зоопарку" бум народжуваностіНовини Вінниці / Поки вінничани "відбувають" карантин у "Подільському зоопарку" бум народжуваності