Подробиці обшуків у керівництва Тростянця на Вінниччині

Новини Вінниці / Подробиці обшуків у керівництва Тростянця на Вінниччині

Після кількаступеневих перевірок витрачених на облаштування селищного парку у Тростянці в серпні 2018-го та «завмирання» справи у Нацполіції її «реанімували». Саме з цим пов’язані обшуки у приміщенням селищної ради та житлі голови Тростянецької ОТГ та бухгалтера громади. Райцентр на Вінниччині ще не «оговтався» від подій 9 січня.

Після кількаступеневих перевірок виділення коштів на облаштування селищного парку у Тростянці в серпні 2018-го та «завмирання» цієї справи у Нацполіції її «реанімували». Саме з цим пов’язані обшуки у приміщеннях селищної ради та в помешканнях голови Тростянецької ОТГ і бухгалтера громади. Райцентр на Вінниччині ще не «оговтався» від подій 9 січня.

Нагадаємо, NaПарижі писав, що Нацполіція провела низку санкціонованих судом обшуків у керівництва селищної ради, яке підозрюється у хабарництві. За словами речниці Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Наталії Калиновської, кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди) КК України. Що саме стало приводом для розслідування, у поліції не уточнюють.

Як пояснив виданню місцевий активіст Андрій Тєрєхов, до Тростянця приїхало близько 35 силовиків. Обшук проводився у всіх приміщеннях селищної ради, а також у будинках голови ОТГ і бухгалтера, де шукали особливо прискіпливо. За словами активіста, причиною обшуків є нібито витрачені не за призначенням гроші на облаштування селищного парку, який наразі став окрасою райцентру. До 2018 року він був захаращений. До речі, фінінспектори раніше перевіряли всі витрати і жодних суттєвих зауважень у них не виникало. 

Наприкінці 2019 року голова громади розповідала про те, як змінювалося обличчя двох ключових об’єктів селища – центральної площі та парку.

«Під час будівництва  було проведено складні гідротехнічні  роботи, досліджено ґрунт для  якісного ландшафтного дизайну, висаджено 1000 вибагливих і рідкісних рослин – дерев, кущів, квітів, які добре прижились і  стали прикрасою парку. Громада згуртувалась навколо реалізації ідеї. Це була перемога! Саме з цього почалась історія  відпочинкового комплексу селища Тростянець, який ми разом з жителями збудували поетапно  протягом 2017-2019 років», - вказувала очільниця громади.

За словами Людмили Червонецької, в цілому облаштування парку коштувало громаді 10,5 млн грн.

«Ми писали проекти з відродження паркового комплексу Тростянецької ОТГ. Двічі отримували фінансування від обласного екологічного Фонду - це 2,5 млн грн, далі - проекти соціально-економічного розвитку - 3 млн грн та  фінансування з місцевого бюджету - 5 млн грн», - повідомила  керівниця громади.

«Квіти, дерева, доріжки, клумби – це добре, але парк без людей не  живе. Тож серед інфраструктури комплексу -  відпочинкові зони, дитячі спортивні майданчики, скейт-парк, воркаут-майданчик, бювет, міні - озера, фонтани, затишні альтанки, скульптури та безліч інших принад. Ми продовжуємо упорядковувати територію, адже зона велика і цього року висадили ще 50 дерев, а у планах – відкритий літній театр зі сценою та  відповідною акустикою, зони для пікніка, катамарани, батут для дітей», - поясниювала вона у листопаді 2019-го, звітуючи про діяльність керівництва ОТГ.

Олег Верлан

10 січня, 2020