У керівництва Тростянця на Вінниччині Нацполіція провела низку обшуків

Новини Вінниці / У керівництва Тростянця на Вінниччині Нацполіція провела низку обшуків

Після серії гучних «конфліктів» у селищі Тростянець Вінницької області, пов’язаних зі забрудненням навколишнього середовища навколо райцентру відходами виробництва місцевого спиртзаводу, і підтримки місцевої влади громади, яка наполягає на припиненні виробництва поки не вирішиться питання утилізації барди, Нацполіція 9 січня провела низку обшуків у керівництва селищної ради, яке підозрюється у хабарництві.

Після серії гучних «конфліктів» у селищі Тростянець Вінницької області, пов’язаних зі забрудненням навколишнього середовища відходами виробництва місцевого спиртзаводу, і підтримки місцевою владою громади, яка наполягає на припиненні виробництва поки не вирішиться питання утилізації барди, Нацполіція 9 січня провела низку обшуків у керівництва селищної ради, яке підозрюється у хабарництві.

Як пояснила NaПарижі речниця Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Наталія Калиновська, кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди) КК України. За її словами, проводилися обшуки на робочому місці та у помешканнях фігурантів провадження.

Обшуки проводили представники Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області та обласного главку поліції. Наразі деталі не вказуються. Навіть суму «хабара» не уточнюють.

З неофіційних джерел відомо, що фігурантами по «справі» правоохоронці вважають голову ОТГ і бухгалтера.  

Зазначимо, що протягом пів року Тростянець «більш відомий» через конфлікт, який виник між місцевою громадою, яку підтримують зокрема у керівництві ОТГ, з одного боку, і менеджментом спиртзаводу та приватної фірми, що орендує частину території та випускає продукцію й скидала шкідливі відходи на бардополя за селищем, з другого боку.

Цей конфлікт нібито «пригасили» заявами, що відходи виробництва вивозитимуть до Юзефо-Миколаївської біогазової станції, проте їх почали зберігати на території заводу у чанах, які потекли. Цей факт, про який стало відомо наприкінці грудні, вчергове обурив громаду.

Звісно, можливо, що конфлікт навколо барди не пов’язаний з відкриттям кримінального провадження. На жаль, NaПарижі поки що не вдалося отримати коментар голови ОТГ Людмили Червонецької.