Півтораметровий герб Вінниці створив місцевий нацгвардієць

Новини Вінниці / Півтораметровий герб Вінниці створив місцевий нацгвардієць

До Дня вишиванки нацгвардієць військової частини 3008 строковик Назар Чекирда протягом тижня вишивав півтораметровий герб Вінниці вишив. Зберігатиметься він в музеї Історії військової частини.

До Дня вишиванки нацгвардієць в/ч 3008 строковик Назар Чекирда протягом тижня вишивав півтораметровий герб Вінниці. Зберігатиметься він в музеї Історії військової частини.

Назар Чекирда володіє понад 10-тьма техніками вишивки, зокрема гладдю, низзю, бісером. Сам хлопець родом із Хмельниччини, та в армію записався, не чекаючи повістки. Вже півроку проходить строкову службу у в/ч 3008, що у Вінниці. До цього навчався у Кам’янець-Подільському коледжі культури і мистецтва, а любов до вишивки йому привила мати.

«Перший раз побачив, як мама вишиває. Мені сподобалося, що там рушники і подушки - так гарно. Я такий маленький ще тоді був, то мені мама не давала голку в руки. Боялася», - розповідає "Суспільному" Назар.

Юнак також додав, що замість ниток використовував зелену стрічку, аби герб відповідав кольору військової форми, та таким чиноv надалась вишивці масштабність. На роботу у хлопця пішов тиждень, адже творив у вільний від несення служби час. Загалом на роботу пішло 300 метрів стрічки.

Полотно з вишитим гербом міста Назар передасть у кімнату-музей Історії військової частини, де служить. Додає, залишилося підібрати рамку.

За словами працівниці музею Лариси Колісніченко, місце для військової версії символу Вінниці вже підготували.

Ірина Заіковата

22 травня, 2020