Перші відкриті паралімпійські Спортиві Ігри Вінниччини відбулись за сприяння БФ «МХП – Громаді» та Вінницької птахофабрики

Новини Вінниці / Перші відкриті паралімпійські Спортиві Ігри Вінниччини відбулись за сприяння БФ «МХП – Громаді» та Вінницької птахофабрики

Літні Спортивні Ігри Вінниччини з паралімпійських видів спорту відбулись днями у Ладижині. Захід такого формату відбувся в області вперше і зібрав близько півсотні професійних паралімпійців та початківців з шести регіонів області. Спортсмени змагалися в п'яти видах спорту – легка атлетика, кульова стрільба, пауерліфтинг, стрільба з лука та тріатлон.

Літні Спортивні Ігри Вінниччини з паралімпійських видів спорту відбулись днями у Ладижині. Захід такого формату відбувся  в області вперше і зібрав близько півсотні професійних паралімпійців та початківців з шести регіонів області. Спортсмени змагалися  в п'яти видах спорту – легка атлетика, кульова стрільба, пауерліфтинг, стрільба з лука та тріатлон.

Взяли участь в іграх і володарі ліцензій на Паралімпійські ігри, які відбудуться в м.Токіо (Японія) – Мар'яна Шевчук, рекордсменка й чемпіонка світу з пауерліфтингу та Антон Швець, бронзовий призер чемпіонату світу з тхеквондо.

За словами одного з організаторів Спортивних Ігор та головного судді змагань Сергія Брушницького, Мар’яна вкотре підтвердила свій титул, встановивши новий світовий рекорд з пауерліфтингу з жиму лежачи з результатом 140 кг.

Петро Андрієць, керівник соціальних проєктів БО «БФ МХП – Громаді» зазначив, що найближчим часом, фонд планує придбати спортінвентар для людей з інвалідністю та встановити його у тренувальній залі, аби спортсмени могли займатись на належному рівні. А також про те, що загалом, було виділено близько 102 тис. грн. на підтримку паралімпійців. Подібні ініціативи Фонд готовий підтримувати й надалі.

По завершенню заходу, переможців й призерів змагань нагородили екслюзивними медалями та дипломами. А спортсмени, які вибороли ліцезії на Паралімпійські ігри отримали від організаторів почесні відзнаки.

Додамо, що проведення заходу було б не можливе без підтримки БО «БФ МХП – Громаді», ПрАТ «Зернопродукт» МХП, Сергія Брушницького, керівника спортивного клубу «Сіндо», заслуженого тренера України з тхеквондо, Федіра Верещагіна, голови громадської організації інвалідів з дитинства "Вікторія", батьків дітей з інвалідністю.

admin

1 вересня, 2020