Новий сквер у Вінниці проектуватимуть три команди урбаністів з інших міст

Новини Вінниці / Новий сквер у Вінниці проектуватимуть три команди урбаністів з інших міст

Нещодавно,  а саме 21 лютого у Вінниці відбирали на участь в архітектурному конкурс 27 команд-учасників, з понад 90 бажаючих з восьми міст України: Вінниця, Львів, Київ, Одеса, Івано-Франківськ, Хмельницький, Дніпро та Полтава. Наразі обрано три команди-ледери, які проектуватимуть новий сквер у Вінниці

Чи є у Вінниці таланти? Є... Але, коли мова йде про урбаністів, то за традицією, жюрі обирає талановитих фахівців з інших міст. Приміром, 21 лютого, у Вінниці відбувся архітектурний конкурс серед 27 команд-учасників. З понад 90 бажаючих з восьми міст України - Вінниця, Львів, Київ, Одеса, Івано-Франківськ, Хмельницький, Дніпро та Полтава - наразі обрано три команди-лідери, які проектуватимуть новий сквер у центрі Вінниці - на вулиці Артинова. Він маленький, ймовірно, гостям міста вже його показали...

Як зазначили на офіційної сторінки у Facebook Альтман-сквер організатори:

«Ретельно вивчивши надіслані матеріали, до останньої хвилини нас не полишало відчуття гордості й піднесення через те, що в Україні працюють такі талановиті фахівці, спроможні створювати нові зразкові простори.

Визначити три команди серед такої великої кількості талановитих фахівців було досить складно. Всі команди індивідуальні та різняться за досвідом і стилем роботи».

Лідерами «гонки» за першість стали три команди, які працюватимуть над створеннями нового простору у Вінниці:

  • Ксенія Феофілактова та Марина Харлампова з м. Київ;
  • Костянтин Кучабський, Семен Поломаний та Роман Сах з м. Києва;
  • велика збірна команда з м. Хмельницького та м. Одеси, яку представляють: Дмитро Райфшнайдер, Олена Джула-Райфшнайдер, Ганна Чернат, Євген Чернат, Анастасія Джула, Наталія Мороз, Катерина Палюра, Карина Штанкова, Віктор Шупляк, Анастасія Варваніна.

«Сподіваємось на розуміння всіх команд-заявників з приводу результатів відбору та просимо й надалі вболівати за створення нового простору у Вінниці»- додали у повідомленні Альтман-сквер.

Ірина Заіковата

27 лютого, 2020