Неподалік від майданчику у Людавці, де будується сміттєсортувальний комплекс, виросло незрозуміле звалище. Спритників шукають

Новини Вінниці / Неподалік від майданчику у Людавці, де будується сміттєсортувальний комплекс, виросло незрозуміле звалище. Спритників шукають

Поблизу села Людавка Жмеринського району виникло, судячи з всього, стихійне сміттєзвалище. Принаймні, поки невідомо, чи є у будь-якій організації чи підприємства дозвіл на складування відходів. Більш того, як можна бачити з фото, сміття вивозять на галявину вантажним «ГАЗом».

Поблизу села Людавка Жмеринського району виникло, судячи з всього, стихійне сміттєзвалище. Принаймні, поки невідомо, чи є у будь-якій організації чи підприємства дозвіл на складування відходів. Більш того, як можна бачити з фото, сміття вивозять на галявину вантажним «ГАЗом».

Зазначимо, що звалище розташовано неподалік території, на якій будується сміттєсортувальна станція. В одному лісному масиві, але ділянки різні. Комунальні підприємства Вінниці жодного відношення не мають до створення цього штучного «полігону».

За словами заступника голови Вінницької ОДА Василя Броварника, факт складування встановлений, але це офіційно заборонено.

«Згідно з закону «Про відходи» з 2018 року запроваджується виключно роздільний збір сміття. Інші варіанти заборонені», - пояснив NaПарижі заступник губернатора.

Нагадаємо, нещодавно жителі Людавки та сусідніх сіл протестували проти побудови сміттєсортувального комплексу у лісному масиві поблизу їх населених пунктів. Звалище, про яке йде мова, розташовано не на землі Вінницької міськради.

Як стало відомо з неофіційних джерел, чиновники вже з'ясовують, хто вивозить сміття на лісну галявину. Поки складається враження, що ситуацію з «галасом» навколо будівництва використовують підприємці або зі Жмеринського, або сусіднього району, створюючи у лісному масиві звалище.       

Макс МЕЛЬНИК

Олег Верлан

31 січня, 2018